Radio Capelle-medewerker Sjoerd de Graaff genomineerd voor omroepvrijwilliger van het jaar

  • woensdag 27 september 2023
  • Sebastiaan Paap

DJ en programmaleider van Radio Capelle, Sjoerd de Graaff, is genomineerd voor de titel 'omroepvrijwilliger van het jaar'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de NLPO, de organisatie voor lokale omroepen in Nederland.

'Ik zat op kantoor, gewoon op mijn werk, toen mijn telefoon ineens  begon te trillen. Een berichtje met de tekst: "Hey Sjoerd, klopt het dat jij genomineerd bent voor omroepvrijwilliger van het jaar?". Dan schrik je toch even', vertelt de 24-jarige vrijwilliger van Radio Capelle. 'Ik had het totaal niet verwacht, ik doe mijn werkzaamheden ook alleen maar uit passie en liefde voor de omroep. Zo'n nominatie als deze is al een prijs op zich, een eer dat omroepcollega's je inzet zo waarderen dat ze je nomineren.'

Jong geleerd, oud gedaan?
Sjoerd is naar eigen zeggen zijn hele leven al gek van radio en techniek. Zo begon hij als achtjarige als technicus bij het programma 'Meen je dat nou?', een gospelprogramma van de vereniging van Capelse Kerken op de radio, SOKULO. 'Zij durfden het aan, ondanks mijn leeftijd. Als mijn vader wel meeging dan. Radio Capelle vond mij te jong om me aan te nemen, maar SOKULO, die destijds als externe organisatie kerkelijke uitzendingen verzorgde bij Radio Capelle, vond het prima.'

'Toen ik 13 werd wisten ze bij Radio Capelle dat ik linksom of rechtsom toch bleef rondlopen bij de omroep, dus toen hebben ze me toch maar aangenomen'. Sjoerd's radiocarriere is hier begonnen. Eerst als producer en sidekick bij verscheidene programma's, later ook als presentator. Inmiddels is hij programmaleider bij Radio Capelle, doet hij vier dagen in de week een radioprogramma bij de omroep en maakt hij bij 247Spice, een commercieel radiostation in Amsterdam, een dagelijkse ochtendshow.

Concurrentie?
Op de vraag of er veel concurrentie is in de strijd naar de titel van omroepvrijwilliger van het jaar, zegt Sjoerd dat het moeilijk inschatten is. 'Ik ken maar één medegenomineerde, Rick Malipaard. Ook een enorm gepassioneerde vrijwilliger, aan de andere kant van het land. Verder weet ik niet wat de concurrentie is. En het maakt ook weinig uit, de nominatie is al een prijs op zich, maar nu we in de race zitten gaan we voor de winst ook. Maar dat heeft meer met de prijs te maken: daar wordt de omroep weer beter van', vertelt de Capelse genomineerde aan Radio Capelle.

Als Sjoerd de meeste stemmen bemachtigt, wint hij 1000 euro opleidingsbudget om individueel, of met de omroep trainingen te kunnen volgen.

Stemmen voor omroepvrijwilliger van het jaar kan via https://www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl.

Foto: Tycho Müller

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 september 2023
Geen andere berichten van 2023-09-27 gevonden.