Leefbaar Capelle reageert fel op stemming Capelse gemeenteraad over benoeming Dick van Sluis

  • dinsdag 26 september 2023
  • Rob Nieuwveld

Dat de Capelse gemeenteraad gisteren niet tot een benoeming van Dick van Sluis als tijdelijk wethouder besloot is door de  fractie van Leefbaar Capelle met stomme verbazing binnengekomen.

Vanochtend reageerde fractievoorzitter Benne Kerver naar deze omroep als volgt: "Ik kan daar duidelijk over zijn, tot onze stomme verbazing kwam gisteren uit de stemming voor wethouderskandidaat Dick van Sluis 16-16. We kunnen niet anders dan concluderen dat er oude rekeningen die open stonden vereffend zijn die niet in het belang zijn van Capelle en dat een deel van de raad persoonlijke belangen prefereert boven het belang van Capelle. Wij distantiëren ons als Leefbaar verre van deze politieke spelletjes. 
Hier is een persoon die zich jarenlang volledig heeft ingezet voor Capelle, persoonlijk geschoffeerd. Dit gaat om een tijdelijke benoeming in een treurige situatie, waar wij als Leefbaar snel wilden schakelen met deze ervaren en beschikbare kandidaat. We gaan ons voor nu beraden op onze volgende stappen. Hierbij staat het belang van Capelle en de Capellenaar voorop."

Er waren gisteren 32 raadsleden in de raadzaal, één afwezige. Er wordt ongetwijfeld veel gesproken over de stemming de komende weken. Dat gebeurde al in aanloop naar deze vergadering van gisteravond. Deze omroep ving al signalen op vanuit de raad dat de voordracht van Dick van Sluis tot veel gefronste wenkbrauwen en weerstand leidde. Dat blijkt dus uit de stemming van de raad. Met 16 stemmen voor benoeming Dick van Sluis is het voor een ieder eenvoudig uit te rekenen dat de huidige coalitie geen gesloten blok van ja-stemmers vormt. De coalitie bestaat uit 20 leden. 

Op maandag 13 november dus de volgende gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 september 2023