Gideon Luciana uit "The Talent Scouts" treedt op tijdens Buurtfeest Hoekenbuurt

  • maandag 18 september 2023
  • Rob Nieuwveld

Op 6 oktober is er een buurtfeest voor bewoners van de Hoekenbuurt. De bezoekers krijgen een optreden van de zanger Gideon Luciana, die op 26 augustus winnaar werd van het SBS6-programma "The Talent Scouts". Dat optreden bezorgde Gideon de kans van zijn leven om op te treden op Pinkpop 2024.

Met zijn vertolking van Michael Jackson's "Earth Song" wist Gideon de jury en het publiek te betoveren, wat resulteerde in een score van maar liefst 9/10. Naast het optreden op Pinkpop won Gideon ook een financiële ondersteuning van €25.000 om zijn optreden tot in de puntjes te plannen. Daarnaast krijgt Nicky Romero, de scout van winnaar Gideon, een bedrag van 30.000 euro mee om te doneren aan leukemie.nl.

Gideon, die al sinds zijn vijfde jaar zingt, heeft een diepgewortelde passie voor muziek en heeft zich altijd ingezet voor zijn gemeenschap. Hij heeft zangles gegeven aan kinderen en jongeren bij buurtcentrum "de Fluiter" en "Noes Fiolet," en zijn bijdrage aan de Hoekenbuurt is onmiskenbaar.

Niura, directeur van Sport, Fitness en Danscentrum Noes Fiolet: "Gideon verdient dit echt. Hij woont in de Hoekenbuurt en is al jaren actief in de wijk door kinderen en jongeren zangles te geven bij buurtcentrum de Fluiter en Noes Fiolet.".

Remco, jongerencoach, voegt toe: "Gideon is een zeer bescheiden jongen die zich inzet voor andere jongeren. Op 6 oktober van 15:00 tot 19:00 uur organiseren Havensteder, Welzijn Capelle en andere netwerkpartners een buurtfeest Eat-Greet-Meet. We willen hem dan het podium geven omdat hij een echte inspirator is. De Hoekenbuurt mag hier echt trots op zijn! Tijdens het buurtfeest op 6 oktober op het Cruijff Court staat er voor jong en oud een geweldig programma gepland met verschillende optredens, zang- en dansvoorstellingen, workshops, informatiekramen van onder andere Centrum Jeugd en Gezin, Handhaving en andere netwerkpartners, en natuurlijk veel heerlijk eten en snacks, bereid door buurtbewoners. We gaan er met z'n allen een geweldige dag van maken, met Gideon Luciana als hoofdact."

Foto: Welzijn Capelle

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 september 2023