Winnaars Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam bekend

  • maandag 18 september 2023
  • Willem de Waard

Afgelopen weekend vonden de finales van de muziekcompetitie de Grote Prijs van Rotterdam weer plaats. Van donderdag 14 september t/m zondag 17 september waren BIRD en Theater Zuidplein het decor voor deze jaarlijkse prijs.††

Op donderdag 14 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 finale in de categorieŽn†Hiphop†en†Producer†in BIRD. In de categorie Hiphop streden†DominŠl,†Trapsino,†Simha Youth,†Cashino†en†2Blurry†om de titel en bij Producer waren dat Klont, Baize, Talee, Creeps†en†Eurosoundz. De Hiphop finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Bij de categorie Producer kregen de finalisten ťťn uur de tijd om een track in elkaar te zetten.†Cashino†won de Juryprijs bij Hiphop en†DominŠl†won de Publieksprijs. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Bij Producer won†Talee†de Juryprijs en ging†Klont†er met de Publieksprijs vandoor.

Op zaterdag 16 september organiseerde de Popunie de derde finale in de categorie†Bands.†In Theater Zuidplein streden†FLORA,†REFORMIST,Library Card,†ROTEM†en†The Tommyrots†om de felbegeerde titel. De finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden.†Library Card†werd door de jury uitgekozen tot de grote (Juryprijs) winnaar. De act die de meeste tickets op haar naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Deze ging dit keer naar†The Tommyrots.

Library Card†is ontstaan in de zomer van 2021, toen Lot van Teylingen, Mitchell Quitz en Kat Kalkman samen nummers begonnen te schrijven met een drummachine. Al snel vonden ze hun gezamenlijke liefde voor expressieve en doordachte muziek. Emre KarayalÁin voegde zich later bij de band en is te herkennen aan onorthodoxe en uitgesproken ritmes, die de sound van de band afmaken.⁠†The Tommyrots††zijn 4 schobbejakjes die hun roeping hebben gevonden in het maken van alternatieve poprock. Twee toms, een bass en een drum, letterlijkÖ BeÔnvloed door oude legendes uit de 60s/70s zoals The Beatles, The Who, en Gerry Rafferty maken The Tommyrots catchy melodieŽn met een retro sound en teksten over hedendaagse themaís.

Op zondag 17 september tot slot vond de laatste finaledag plaats.†In Theater Zuidplein streden in de categorie Singer-songwriter Nadine, Bibi Milanese, Luuk Geers, Viana Afoumou en Comfort Creature om de felbegeerde titel. De finalisten moesten ook in deze categorie in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden.†Bibi Milanese†werd door de jury uitgekozen tot de Juryprijs winnaar. De act die de meeste tickets op haar naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Deze ging dit keer naar†Nadine.

Bibi Milanese
is een†jazz zangeres, componist en performer. Ze is geboren in Treviso en begon op haar negende met muziek maken. Inmiddels heeft ze een studie aan Codarts afgerond en is ze actief binnen de Rotterdamse scŤne.†Nadine vertaalt met haar observerend vermogen haar⁠ verwondering door het alledaagse naar poŽtische en verhalende zinnen. Eenmaal op het podium voert ze haar nummers op theatrale⁠ wijze uit en nodigt ze het publiek uit om haar verbeeldingswereld in te stappen. Nadine eist veel aandacht en concentratie van haar luisteraars, maar wil niets liever dan dat iedere keer opnieuw de⁠ moeite waard maken. ⁠

Tijdens het wekelijkse programma Zwaardvis was er ruim aandacht voor de Grote Prijs van Rotterdam. Een interview met de organisatie is nog terug te luisteren via onderstaande link.
09-09-2023: vooruitblik Finales Grote Prijs van Rotterdam - Radio Capelle

M⁠eer info over de Grote Prijs en het prijzenpakket is terug te vinden op de site van de Grote Prijs.
Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam†

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 18 september 2023