Een welverdiend dagje uit voor jonge Capelse mantelzorgers

  • dinsdag 18 juli 2023
  • Rob Nieuwveld

Bij het woord mantelzorger denk je niet zo gauw aan jongeren tussen 8 en 18 jaar. In werkelijkheid zorgen ook veel kinderen en jongeren voor een familielid. Ze maken thuis schoon, gaan mee naar de dokter om te tolken, of passen op een broertje of zusje met een beperking. Jonge mantelzorgers tussen 4 en 23 jaar groeien daardoor niet onbezorgd op. Dan is het goed dat Mantelzorg Capelle hen ondersteunt en leuke activiteiten en uitjes organiseert. Zoals onlangs naar het bekende  pretpark Drievliet.

Acht jonge mantelzorgers, van 8, 12 en 18 jaar, hadden maandag 10 juli een fijne, zorgeloze dag, samen met mantelzorgcoach Denise den Ouden en twee van haar collega’s. Denise vertelt hoe de sfeer er al goed in zat bij vertrek uit Capelle: ‘De vier jongens in mijn auto waren gelijk gezellig met elkaar aan het kletsen en vertelden elkaar ook over thuis. Ze zongen zelfs liedjes uit hun schoolmusical!’

Alles zat mee die maandag: een stralend zonnetje scheen, er waren geen rijen, en natuurlijk werden alle attracties in het park uitgeprobeerd: van de zweefmolen en de achtbaan tot de jungle-waterbaan. De hele groep genoot, van ’s ochtends vroeg tot ’s middags laat.
Denise: ‘Het was een topdag. Zo leuk, al die blije koppies!’ De reactie van de jongste deelnemer van 8 na afloop was veelzeggend: ‘Denise, super-, super-, súper bedankt voor deze súperleuke dag – je bent echt de beste!’

De hele groep wilde gelijk weten wanneer het volgende uitje was en of ze vaker bij elkaar zouden komen om leuke dingen te doen. Mantelzorgcoach Denise: ‘Zéker gaan we dat doen. En alle andere jonge mantelzorgers uit Capelle mogen meedoen!’ Mantelzorg Capelle gaat één keer per maand een activiteit organiseren speciaal voor jonge mantelzorgers: knutselen, sport en spel, koken en meer.
Aanmelden hiervoor kan via mantelzorgcapelle@welzijncapelle.nu of www.mantelzorgcapelle.nl/contact. De eerste keer krijgen deelnemers een leuk presentje.

Foto: Welzijn Capelle

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 juli 2023