Vanaf vandaag in- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bus, tram en metro RET

  • dinsdag 6 juni 2023
  • Rob Nieuwveld

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Je kunt nu ook bij de de RET makkelijk in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard of mobiel.

Maurice Unck, algemeen directeur RET: "De introductie van OVpay is een volgende stap in onze ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers is in- en uitchecken met de betaalpas handig. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak. Zij kunnen meteen in- en uitchecken. Registreren of andere handelingen zijn niet nodig. Het is een mooie mijlpaal dat dit nu in heel Nederland kan."

In de bussen en trams van de RET werkt OVpay op de met een pijl gemarkeerde kaartlezers. In- en uitchecken doe je met dezelfde pas of mobiel. Voor een goede werking is het van belang dat je je kaart of mobiel los aanbiedt bij het poortje of de kaartlezer. Voor P+R-terreinen, STOPenGO en buurtbussen dienen reizigers nog gebruik te maken van de OV-chipkaart. Betalen met de OV-chipkaart blijft overal in het netwerk mogelijk.

Welke banken en creditcardmaatschappijen zijn aangesloten?Je kunt in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS
  • een contactloze betaalpas van KNAB (vanaf vrijdag 9 juni)
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
  • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
  • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa


Foto: RET

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 juni 2023