Team 78 van Gemeente Capelle rondt Roparun geslaagd af

  • dinsdag 30 mei 2023
  • Rob Nieuwveld

Team 78 van de gemeente Capelle heeft de Roparun voltooid in een tijd van 47:13:07. Met 25 man sterk hebben fietsers, chauffeurs, navigators, cateraars en masseurs ervoor gezorgd dat de lopers 523,7 kilometer in totaal konden afleggen. Los van een aantal pleisters en sporttape om (voornamelijk knie-)blessures te bestrijden, heeft het team heelhuids de finish op de Coolsingel in Rotterdam gehaald. 

Binnen twee dagen zijn zij hardlopend met een gemiddelde snelheid van 11,28 kilometer per uur van Vliegveld Twenthe via Winterswijk, Arnhem, Nijmegen, Horst, Eindhoven, Tilburg, Breda, Ossendrecht en Bergen op Zoom naar de Coolsingel gerend.

Robin Van Gaal (hardloper): “We hebben gelachen, gestrest en gestreden. We hebben de finish én het AD gehaald, maar daarvoor moesten we wel wat extra kilometers maken.”

Gestrest werd er voornamelijk in de kop van Limburg, “De wedstrijdleiding nam contact met ons op toen bleek dat we een checkpoint gemist hadden. We hebben iemand dertig kilometer terug moeten sturen om de vereiste handtekening te zetten” aldus captain Jan Willem Groenink. Midden in de nacht was dat een tegenvaller voor het team. Er was daarentegen ook ruimte voor ontspanning, met twee zwembaden waar gebruik van mocht worden gemaakt op de route. “We zijn heel blij met alle hulp van particulieren en vrijwilligers. Zij hebben hun locatie voor onze basiskampen beschikbaar gesteld. Gebruik maken van een toilet, douche, keuken en overdekt kunnen slapen is iets waar wij heel blij mee zijn!” Aldus Marijn van Rossem (Navigator).

Het team haalt geld op voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgende week maakt het team de opbrengst bekend. Tot die tijd kan er nog gedoneerd worden via
https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/78.

Foto: Marco de Swart

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 30 mei 2023