Feyenoord verslaat Leverkusen en wint U13 Cup voor tweede jaar op rij

  • maandag 29 mei 2023
  • Davey Euwema

Feyenoord heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de U13 Cup bij CVV Zwervers gewonnen. De Rotterdammers rekenden op een volgepakt Sportpark Couwenhoek af met Bayer Leverkusen: 1-2.

Leverkusen en Feyenoord, beiden voormalig winnaars van het toernooi, hielden elkaar in de openingsminuten van de wedstrijd in evenwicht. Leverkusen kreeg na enkele minuten een enorme kans op de openingstreffer, maar kreeg de bal niet in het doel.

Hierna nam Feyenoord de regie in handen, waarbij het aanvallende duo Zakhar Hetmaov en Milan Verhoeven de grootste dreiging vormde voor de Duitse defensie. Na elf minuten voetballen straften de Rotterdammers slordigheid in de opbouw van Leverkusen genadeloos af. Verhoeven werd het eindstation van een aanval en rondde koeltjes af: 0-1.

Luister: Feyenoord O13-trainer Martijn den Haan na tweede achtereenvolgende U13 Cup winst: ''Het is zo'n fantastische groep om mee te werken''

De aanvaller hoefde daarna niet lang op een tweede treffer te wachten. Enkele minuten later veroverde Hetmaov op het middenveld de bal, passeerde met een fraaie solo meerdere tegenstanders en vond wederom Verhoeven voor een verdubbeling van de score.

Na rust drukte Feyenoord door, maar Leverkusen bleef op de been dankzij een sterk optreden van doelman Yaron Ommer. De sluitpost toonde voor de pauze al zijn kwaliteiten met een aantal sterke reddingen, maar voorkwam de 0-3 met een katachtige reflex in de openingsminuten van de tweede helft.

De verdedigend kampioen liet het in de slotminuten nog na om een derde treffer op het scorebord te zetten. Verhoeven zag een hattrick op de paal uiteenspatten, waarna een kopbal van invaller Wesley Lubeya tien minuten voor tijd op de lat plofte. Enkele minuten voor tijd deden de Duitsers nog iets terug en brachten het verschil terug naar één doelpunt, maar Leverkusen bleek daarna niet sterk genoeg om een verlenging af te dwingen.

De overwinning op Leverkusen bracht Feyenoord de tweede achtereenvolgende eindwinst in het toernooi, nadat ze in 2022 ook al met de hoofdprijs naar huis gingen. De Rotterdammers mogen met recht Rekordmeister van het toernooi genoemd worden. Met zes zeges staan ze op eenzame hoogte op de erelijst van het toernooi.

Foto: Andre Miltenburg

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 29 mei 2023