Vooruitblik Festivals Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop in Zwaardvis 3 Juni

  • vrijdag 26 mei 2023
  • Willem de Waard

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt, zoals iedereen inmiddels wel weet, gedurende de zomer zo'n beetje alle festivals die in onze omgeving op de festivalkalender zijn. Zo staat de uitzending van zaterdag 3 juni bijvoorbeeld in het teken van Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop. We laten de organisaties van deze festivals aan het woord gedurende de uitzending en geven zelfs tickets weg. 

Lansingerland Live
De fusiegemeente Lansingerland heeft meerdere festivals gedurende het festivalseizoen. Eén daarvan is het tweedaagse evenement Lansingerland Live dat op 9- en 10 juni voor de 4e keer gaat plaatsvinden in het daarvoor uitermate geschikte Anie M.G. Schmidtpark. Het is een familiefestival omdat de line-up voor iedereen wat te bieden heeft. Dag 1 staat in het teken van de negentiger jaren met vanaf 17.00 uur optredens van o.a. Paul Elstak, Vengaboys, DJ Dune, Alice DJ en Chipz. De tweede dag staat vanaf 14.00 uur in het teken van de Pop-rock artiesten met als absolute publiekstrekker Anouk. Verder staan ook Rondé, Van Dik Hout, The Dirty Daddies en Flemming die dag op de affiche.     

Special voor Radio Capelle heeft de organisatie 2 x 2 toegangskaarten voor een dag naar keuze beschikbaar gesteld die gewonnen kunnen worden tijdens de uitzending van Zwaardvis op zaterdag 3 juni.   
Lansingerland Live

Wantijlive en Wantijpop

Ook het Dordtse festival Wantij is een tweedaags evenement dat traditioneel in het Wantijpark georganiseerd wordt. Vrijdag 9 juni is er een betaalde editie onder de naam Wantijlive met eveneens Anouk als headliner. Verder treden vanaf 16.00 uur artiesten op als Danny Vera, Rolf Sanchez en Dion Cooper. De laatste strandde onlangs nog in de halve finale van het Eurovisie Songfestival samen met Mia Nicolai.

De tweede dag staat vanaf 13.00 uur Wantijpop op het programma. Dit gratis toegankelijke festival vindt al sinds 1995 plaats. Zaterdag 10 juni komen met o.a. Waylon, Antoon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Prins S. en de Geit zo'n beetje alle muziekstijlen wel langs in Dordrecht. 
Wantijlive 
Wantijpop 

Schippop
Schippop in Schipluiden bij Delft is een geheel gratis toegankelijk familiefestival. Zaterdag 10 juni staat alweer de 22e editie op de kalender op het evenemententerrein aan de Tiendweg in Schipluiden. Vanaf 13.30 uur staan daar Jet van der Steen, Imbos, Hallo Venray, Kush Band, Chibi Ichigo, Cloud Café, Wodan Boys en Babs op het podium. 
 Schippop 
  

 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 mei 2023