Koninklijke onderscheiding voor bestuurder Anke van Dijke van Stichting Fier

  • vrijdag 26 mei 2023
  • Rob Nieuwveld

Mevrouw Anke van Dijke, (onder andere) bestuurder van de ook in Capelle gevestigde Stichting Fier, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Oskam speldde de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding op in het Van Cappellenhuis tijdens het symposium over expertiseontwikkeling op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Anke van Dijke is bestuurder bij Stichting Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Mede onder haar bezielende leiding is Fier uitgebouwd van een kleine regionale stichting tot een landelijk expertise- en behandelcentrum met (inter)nationale contacten. De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel is een van de twee opvanglocaties van Fier.

Burgemeester Peter Oskam over de verdiende onderscheiding: "Dit lintje is uitgereikt aan iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Zij heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Sinds 2021 hebben we hier in Capelle de Veilige Veste waarvoor Anke zich, samen met anderen, vol overgave heeft ingezet."

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 mei 2023