Waterbushalte Capelle Rivium vanaf maandag 3 april in gebruik

  • dinsdag 28 maart 2023
  • Rob Nieuwveld

De waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht meert vanaf maandag 3 april ook in Capelle aan. De nieuwe halte Capelle Rivium aan de Schaardijk bij het Zalmhuis verbetert de mobiliteit van Capelle. Reizigers kunnen de fiets of e-bike gratis meenemen richting Rotterdam, Dordrecht of Kinderdijk. In de toekomst zal op deze plek ook de Watertaxi kunnen aanmeren.

“We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe halte Rivium”, vertelt Gerbrand Schutten, directeur van de Waterbus/Auqualiner. “Reizigers vanuit de regio Drechtsteden kunnen met de Waterbus gemakkelijk naar het oostelijk deel van Rotterdam reizen. Voor recreatieve passagiers een mooie kans om naar het centrum van Rotterdam of Kinderdijk te varen. In de toekomst zien we ook mogelijkheden om vanaf Rivium De Kuip te bereiken. Ook daar hebben we een halte. Hierdoor creëren we een aantrekkelijk en schoon vervoersalternatief. Samen verbeteren we daarmee de duurzame bereikbaarheid van de regio.”

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een financiële bijdrage geleverd om de halte te realiseren. Het Rivium bevindt zich in een transitiefast. De komende jaren wordt het gebied omgebouwd tot een woon-werkgebied met ongeveer 5.000 nieuwe woningen. Efficiënt openbaar vervoer is dus belangrijk voor zowel nieuwe bewoners als werknemers van Rivium.  Harriët Westerdijk, projectwethouder Rivium is dan ook enthousiast dat Rivium nu een eigen halte heeft voor de Waterbus: “Dat de Waterbus die vaart in opdracht van de Provincie Zuid Holland, tussen Dordrecht en Rotterdam nu ook Capelle aandoet vergroot de bereikbaarheid van Rivium. Zowel mensen die hier werken of straks komen wonen kunnen via de Waterbus Capelle makkelijk bereiken, maar ook zich verplaatsen, eventueel met de fiets.” 

Betalen kan met een OV-chipkaart, een vooraf gekocht e-ticket of er kan een kaartje aan boord worden gekocht. De dienstregeling van de Waterbus houdt rekening met kantoortijden en vaart in de spitsuren vaker. Meer informatie over de Waterbus en de dienstregeling staat op www.waterbus.nl.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 28 maart 2023