Silver Pockets Full over nieuw album 'FACT/OR' in Zwaardvis 1 April

  • dinsdag 28 maart 2023
  • Willem de Waard

De Vlaardingse band Silver Pockets Full is terug met een sterk album en dat zijn de programmamakers van Zwaardvis niet ontgaan. Een reden om frontman Edwin Dortland weer eens zijn verhaal te laten vertellen in de wekelijkse editie van het programma bij Radio Capelle. Dat gebeurd op zaterdag 1 april.

Geschiedenis
Het vijftal liet voor het eerst van zich horen in 2016 met het sterke debuutalbum Where We're Coming Frrom waarvan het nummer Pickup Truck een ware culthit werd tijdens Zwaardvis. Het werd destijds zo vaak gedraaid waarop zanger/gitarist Edwin Dortland ooit eens zei; 'we hebben nog meer nummers dan alleen die track'. Die meer nummers bewees de EP Stay Close die in 2018 verscheen. Daarna werd het een beetje stil maar nu zijn ze dus terug. De band was tot op heden meerdere malen te gast in Zwaardvis. Dat viel meestal samen met hun deelname aan de evenementen Muziek bij de Buren en Gluren Bij de Buren. Dat de band een groter podium verdient is een behoorlijke doorn in het oog van muziekkenners. 
   
Silver Pockets Full kruipt onder je huid met hun intense en catchy alternatieve rock. De sterke, persoonlijke teksten werken in op je gevoel, terwijl de grooves van de band aan je benen trekken. Met nieuwe gitarist Guillaume Dumas en nieuwe bassist Marco Vogler slaat SPF in 2020 een compleet nieuwe weg in. Vol overgave storten ze zich op nieuwe songs. Die zijn muzikaler, meer electro, experimenteler, meer groove en meer dansbaar.

FACT/OR
De nieuwe SPF brengt nog steeds odes aan de warme poprock van de jaren '80 en '90, vertaald naar de 21e eeuw. Bewegend qua stijl ergens tussen Dave Matthews Band, Coldplay en John Mayer vertelt SPF verhalen over een wereld die langzaam op hol is geslagen. Hoop en vertwijfeling vechten om een plek op hun derde album ‘Fact/Or’, dat 25 maart j.l. is verschenen. FACT/OR is de definitieve breuk met de americana-geladen stijl waar Silver Pockets Full in 2014 mee begon. Ze begonnen met de akoestische demo's van 5 prikkelende nummers, geschreven door Edwin Dortland. ‘Let Some Light In’, ‘Jealousy’, ‘Weight’, ‘Skindeep’ en ‘Hiding in Plain Sight’ werden omgevormd tot alternatieve rockversies met een moderne 80's en 90's vibe in gedachten. Edwin schreef Modern Days en Fact/Or als de kern van de verhaallijn op FACT/OR. Het weerspiegelt een wereld die langzaam maar zeker gek wordt. De zeven nummers vertellen een verhaal over omgaan met veranderingen, terwijl je niet meer kunt onderscheiden wat nep is en wat echt is. Over mensen die overleven in een digitaliserende wereld, waarin ze hunkeren naar elkaar voelen, aanraken en vertrouwen. En als ze het niet eens kunnen worden, hoop dan in ieder geval elkaar letterlijk te zien.

Bezetting en albumpresentatie
Silver Pockets Full anno 2023 is Edwin Dortland (lead vocals, gitaar), Fred Langhorst (drums, vocals), Erik van der Vlis (toetsen, vocals), Guillaume Dumas (gitaar, vocals) en Marco Vogler (bas, vocals). Zaterdag 15 april presenteert de band hun album met een optreden in Muziekcafé D'Oude Stoep in Vlaardingen. 
https://silverpocketsfull.nl/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 maart 2023