Jacqueline (83) is de sleutel van haar kelderbox kwijt, Capelse slotenmaker rekent 1500 euro voor een uurtje werk

  • maandag 27 maart 2023
  • Thomas Bresser

Een bejaarde vrouw uit Spijkenisse is vorige week fors opgelicht door een slotenmaker. En zij blijkt niet de enige. Het regent klachten over de peperdure rekeningen van Allroundservice4u uit Capelle aan den IJssel. Hoe gaat deze 'laaienlichter' te werk? En waar is 'ie te vinden?

Het is vrijdag 24 maart en Jacqueline (83) is in paniek. Ze is de sleutel van haar berging kwijt. In de kelderbox staat haar rollator. En die heeft ze bitterhard nodig, omdat ze slecht ter been is en een afspraak heeft bij de huisarts.

Een buurvrouw weet raad. Via internet snort ze snel een slotenmaker op, die Jacqueline uit de brand kan helpen. De vakman belooft snel te komen. En doet dat ook. Een ander slot op de kelderbox? Fluitje van een cent. Binnen een uur is hij klaar.

Met een stalen gezicht schuift de slotenmaker zijn klant daarna een factuur onder de neus. Totaalbedrag: 1.240,65 euro. Met 21 procent btw erbij komt dat neer op 1.501,19 euro. Of Jacqueline even wil pinnen. Als blijkt dat ze haar maximum voor die dag bereikt heeft bij de bank, komt de man haar hoegenaamd genereus tegemoet. Driehonderd euro cash erbij mag ook, no problem.

Jacqueline is compleet overdonderd en rekent af. Haar schoonzoon is woedend en maakt de oplichting wereldkundig. Inmiddels gaat Jacqueline's verhaal viraal op sociale kanalen als Twitter en Facebook.Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 27 maart 2023