BBB gaat goed voorbereid Hoogheemraadschap in, wil mensen en partijen verbinden en werken aan duurzame oplossingen

  • zondag 26 maart 2023
  • Rob Nieuwveld

Mariëlle de Jong stond namens BBB op plek 2 van de kieslijst voor de waterschapsverkiezingen voor Schieland en de Krimpenerwaard. BBB bracht het tot 3 zetels van de 26. Bij Radio Capelle vertelde de Jong dat zij zich als nieuwkomer goed hadden voorbereid op wat het waterschap nu doet en nog niet doet. Meer met bewoners en anderen communiceren als waterschap is wat BBB vooral wil gaan doen in het bestuur. "Mouwen opstropen en gaan, met mijn dosis enthousiasme en energie, partijen samenbrengen, werken aan duurzame oplossingen, die wél mogelijk zijn, dat is waar ik voor wil gaan!"

ďIk ben er half januari ingestapt en we zijn meteen aan de gang gegaan. We hebben contact gezocht met LTO, met verschillende natuurorganisaties, met verschillende boeren in het gebied en we zijn het gesprek aangegaan. We hebben ook een goede afvaardiging binnen ons team. Ik kom uit de stad en komen een aantal uit Bleiswijk en de Krimpenerwaard. Samen weten we al heel veel. " zei Mariëlle de Jong.

BBB wil aan de slag. Nogmaals Mariëlle de Jong zaterdag bij Radio Capelle:  "We willen meer communiceren met burgers. Ook willen we klankbordgroepen opzetten om zo continue met elkaar in dialoog te blijven en te kijken waar de duurzame- en verbindende oplossingn liggen die realistisch en beheersbaar zijn". Momenteel is de fase van verkenning bezig om tot een nieuw bestuur te komen. Water Natuurlijk heeft 6 zetels, VVD vier, Partij van de Arbeid, BBB en Partij voor de Dieren hebben elk drie zetels. 

Foto: Mariëlle de Jong

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 maart 2023