Vooruitblik Rotterdams meerkunstenfestival Motel Mozaique tijdens Zwaardvis 8 april

  • zondag 26 maart 2023
  • Willem de Waard

Motel Mozaïque is een jaarlijks meerkunstenfestival in Rotterdam dat plaatsvindt in april. Het festival is ontstaan tijdens Rotterdam 2001 toen de Maasstad Culturele Hoofdstad van Europa was. Het werd destijds opgezet in nauwe samenwerking met TENT, de Rotterdamse Schouwburg en Nighttown. De programmering bestaat uit een mix van popmuziek, theater, performance en beeldende kunst en is verspreid over diverse locaties in de binnenstad.

De 21e editie van het Motel Mozaique Festival (MOMO) vindt plaats op 13, 14 en 15 april. Je kan de tofste nieuwe muziek, performance en kunst op de vetste locaties en verstopte plekken van Rotterdam ontdekken. De programmering omvat meer dan honderd acts verdeeld over de drie dagen dat het festival duurt. Het thema dit jaar is 'Makes You Wonder'

Gedurende die drie dagen pakken we je telkens weer in met ontmoetingen. Gemakkelijk en soms ietwat ongemakkelijk. We steken je in een nieuwe jas die je meteen lekker vindt zitten. Je favoriete nieuwe muziek, kunst om aan te vergapen, uitdagende performance en straatbeelden. En we dagen je uit jezelf te leren kennen door de jas die je niet past. De schoonheid van de tegenpool, het onbekende.

We programmeren naar potentie, met hier en daar wat verdiende sporen. We bouwen constant aan toffe en onvoorspelbare samenwerkingen in muziek en performance. Botsingen die leiden tot een blijvende herinnering en vaak een langdurig partnerschap. We willen je de stad laten leren kennen. Niet echt een allemansvriend, maar het heeft de potentie om je beste vriend te worden. De voorstellingen zijn verspreid door de stad en het programma gaat over van buiten naar binnen en omgekeerd. Om Rotterdam nog beter te leren kennen, organiseren we dertig verschillende 'guided tours' door de stad en laten we je slapen in het MOMO Art Motel.

Tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis is er op 08- & 15 april o.a. aandacht voor het Motel Mozaique Festival d.m.v. interviews en achtergrondinformatie.

Voor de complete programmering raadpleeg de website van het festival.
https://motelmozaique.nl/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 26 maart 2023