Rotterdamse band St. Solaire in Zwaardvis 8 april

  • zondag 26 maart 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 8 april is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis een interview met het Rotterdamse kwartet St. Solaire te horen. De band is geen onbekende voor de luisteraar van het programma want ze zijn al vaker te horen geweest. En momenteel is daar wederom alle reden toe omdat ze een nieuwe EP hebben uitgebracht onder de titel 'Keep On Waiting'. Bovendien zijn ze vrijdag 14 april te zien tijdens het jaarlijkse Rotterdamse meerkunstenfestival Motel Mozaique in hun thuisstad.

St. Solaire is betoverend en elegant. Zij brengen een karakteristieke mix van rustgevende akoestiek voorzien van meeslepende energie met het ultieme doel om een ​​publiek te boeien. Gebruikmakend van de meeslepende vocale kwaliteiten van Geert van Emden laat de band een uitgebreid palet van rijke harmonieën en uitgebalanceerde percussieve lagen zien die het best te horen zijn op hun singles 'All I Ever Wanted' en 'Where Do We Go From Here'. In 2021 bracht St. Solaire hun debuutalbum ‘you=me’ uit, een eclectische smeltkroes van invloeden van Radiohead, Bon Iver en zeroes’ Coldplay. Maar bovenal laat het album het volwassen en authentieke geluid horen dat St. Solaire wist te destilleren. Nu is er dan een gloednieuwe EP waarin ze hun kenmerkende intieme indie opnieuw samensmelten met zinderende alternatieve pop.

Na zich bewezen te hebben op podia als TivoliVredenburg en Paradiso Amsterdam, of op muziekfestivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque, heeft St. Solaire naam gemaakt als een kundige en hartverwarmende live band. Geen wonder dat de band tot de grote muzikale beloften uit Nederland wordt gerekend. En of je de band nu live of op plaat hoort; St. Solaire weet altijd te boeien en te imponeren.
St. Solaire (saintsolaire.com)

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 26 maart 2023