Capels compliment voor Joke van Leeuwen

  • vrijdag 24 maart 2023
  • Rob Nieuwveld

Joke van Leeuwen heeft vrijdagmiddag 24 maart uit handen van wethouder Marc Wilson een Capels Compliment ontvangen. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar vrijwillige inzet voor de Zonnebloem afdeling Capelle Schollevaar/Schenkel en haar bijdrage aan de Goud voor Oud bijeenkomsten van Stichting Sonrisa Rijnmond in Schollevaar.

De ‘Goud voor Oud’ bijeenkomsten van Sonrisa Rijnmond bestaan inmiddels al zo'n 6 jaar. Het is een ontmoetingsprogramma waar Capelse senioren elkaar ontmoeten. Joke van Leeuwen weet exact welke mensen hier een leuke middag kunnen hebben en nodigt hen hier voor uit. Joke: “Omdat ik me al ruim 30 jaar voor de Zonnebloem inzet, heb ik een groot netwerk opgebouwd. De eerste keer ging ik mee toen er ‘rolstoelduwers’ nodig waren voor een uitje naar Diergaarde Blijdorp. Mijn eigen moeder was toen deelnemer. Daarna ben ik er eigenlijk tijdens een etentje ingeluisd. Sindsdien zet ik me met veel plezier en vol overgave in voor deze mooie organisatie”. 
 
“Het is zó belangrijk dat een aantal ouderen uit een sociaal isolement wordt gehaald. Daarom vind ik de bijeenkomsten van Goud voor Oud zo waardevol. Even samen koffiedrinken, luisteren naar een presentatie en gezellige muziek. Dansen kan natuurlijk ook, maar bovenal elkaar ontmoeten,” aldus wethouder Wilson.
“We kunnen niet zonder vrijwilligers en soms mogen we best wel eens dankjewel tegen iemand zeggen. Dit Capels compliment is dus meer dan verdiend!” De wethouder mocht Joke van Leeuwen een mooi bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen.
 
Meer informatie over vrijwilligerswerk in Capelle is te vinden op de website van CapelleDoet, dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel.

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 24 maart 2023