Politierechercheur Michèle van Dijk voor wie massaal geld werd ingezameld is overleden aan de gevolgen van kanker

  • donderdag 23 maart 2023
  • Rob Nieuwveld

Michèle van Dijk (midden op foto) is op 50-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Michèle was onder meer in Rotterdam en Capelle aan den IJssel actief voor de politie. Ze leed aan een uitgezaaide vorm van borstkanker. Omdat ze volgens artsen was uitbehandeld in Nederland, heeft ze mede door haar 'overlevingsteam' behandelingen in België en Duitsland ondergaan. Daarvoor werden verschillende crowdfundingscampagnes gevoerd.

De aarde wordt onder haar voeten weggeschoven als bij Michèle van Dijk in 2016 borstkanker wordt geconstateerd. Na een operatie, meerdere chemo-behandelingen en bestralingen verklaren artsen haar schoon. Toch worden er vijf jaar later uitzaaiingen gevonden. Hoewel oncologen in Nederland niets meer voor haar kunnen doen, geeft Michèle de moed niet op. Met die behandelingen in België en Duitsland wilde Michèle zoveel mogelijk tijd winnen in haar zoektocht naar levensreddende behandelingen. Die hebben helaas niet mogen baten.

Lees ook: Michèle en haar overlevingsteam zoeken naar borstkankerbehandelingen in het buitenland: 'Artsen zeiden dat ik was uitbehandeld'Crowdfundingsacties kwamen er en collega's van de Politie Eenheid Rotterdam en basisteam IJsselland organiseerden cabaretvoorstellingen op het Hoofdbureau politie Doelwater, cabaretier Arie Vuyk verzorgde die. Via de crowdfunding is ruim 52 duizend euro ingezameld. Een groot deel daarvan zal worden gedoneerd aan onderzoek naar borstkanker, precies zoals Michèle wilde.

Onder politie-escorte werd het lichaam van MIchèle gisteren naar het Limburgse Heerlen gebracht, waar haar uitvaart was.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 maart 2023