Follow the money in het Isala Theater over zorgcowboys en fraude

  • donderdag 16 maart 2023
  • Rob Nieuwveld

Wat hebben Sywert van Lienden, Nina Brink enHeineken gemeen? Ze moesten allemaal door het stof na een onderzoek van de journalisten van Follow the money. Hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen vertellen zaterdag 1 april in het Isala Theater hoe zij met hun onderzoeksplatform geldsporen volgen en de macht controleren.

De journalisten verhalen over de weerstanddie ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen. Elk van de drie journalisten brengt zijn eigen expertise in: de één vertelt waarom Follow the money werd opgericht, een ander onderzoekt geldstromen (specifiek in de zorg) en een derde heeft zich vastgebeten in de wereld van de banken.

Dat levert een boeiende en gevarieerde avond op, ondersteund door muziek die bij hun journalistieke expeditie past. Blues en rock-’n-roll brengen ze, samen met twee andere collega’s. Eric Smit: ‘Wat zouden journalisten anders moeten spelen?’.De nummers, zoals I can't get no satisfaction van de Rolling Stones, maken de journalistieke onthullingen nóg krachtiger. Zaterdag 1 april aanvang 20:15 uur in de grote zaal.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 16 maart 2023