Gratis hulp bij invullen belastingaangifte 2022 in Capelse wijkwinkels of de Bibliotheek

  • dinsdag 28 februari 2023
  • Rob Nieuwveld

De Capelse wijkwinkels bieden hulp bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. Capellenaren die hulp zoeken bij het invullen van hun aangifte, kunnen een afspraak maken bij een wijkwinkel in de buurt. Ook Bibliotheek aan den IJssel biedt 2 dagen ondersteuning bij het invullen.

De hulp bij de belastingaangifte is gratis voor Capellenaren tot een bepaald inkomen. Alleenstaanden mogen een maximaal bruto jaarinkomen van 31.998 hebben. Gehuwden of partners mogen samen een maximaal bruto jaarinkomen hebben van 40.944.

Voor de belastingaangifte is een DigiD verplicht. De wijkwinkels werken niet met machtigingscodes. Gehuwden en samenwonenden hebben elk een eigen DigiD nodig. Hulp nodig bij de belastingaangifte, maar nog geen (werkend) DigiD? Maak hiervoor dan snel een aparte afspraak bij een wijkwinkel. Het aanvragen van een DigiD duurt minstens twee weken!

Capellenaren hulp willen bij de belastingaangifte, kunnen bellen voor een afspraak. Dit kan vanaf maandag 6 maart. De invuldagen bij de wijkwinkels zijn tussen 20 maart en 26 april. 
 
Om een afspraak te maken kunnen bewoners van Schollevaar wijkwinkel Schollevaar bellen voor een afspraak via 010 - 303 03 46 (maandag en vrijdag van 13.30 - 15.30 uur; dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur). Langslopen om een afspraak te maken kan ook.
Capellenaren uit andere wijken bellen het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) voor een afspraak: 010 - 264 02 20 (werkdagen van 9.00 - 16.00 uur). Of mail naar vip@welzijncapelle.nu, met in de mail de gewenste afspraakdatum.
 
Belastingaangiftedagen Bibliotheek
Ook Bibliotheek aan den IJssel biedt samen met de Belastingwinkel Rotterdam gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Dit doen zij op maandag 6 maart en donderdag 9 maart. Van tevoren een afspraak maken via www.bibliotheekaandenijssel.nl/belastingaangifte.html is verplicht.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 februari 2023