Vooruitblik Delft Blues Festival in Zwaardvis 18 februari

  • zondag 5 februari 2023
  • Willem de Waard

Het laatste weekend van februari (24- t/m 26 februari) staat volgens een inmiddels jarenlange traditie het Festival Delft Blues op de evenementenkalender. Delft Blues is het het grootste indoor blues festival van Nederland. Tijdens dit weekend zijn er talloze cafés in Delft een groot aantal gratis toegankelijke optredens te zien gedurende 3 dagen.

De programmeurs van het festival stellen ieder jaar een divers programma samen, waarin verschillende blues stijlen te beluisteren zijn. In diverse locaties hoor je o.a. Delta blues, Chicago blues, Texas- & Westcoast blues, Jump 'n' Jive, Bluesrock, Americana, Rock-A-Billy en versterkte en akoestische live muziek.

Interview Yellofox
Tijdens het programma Zwaardvis hebben we op zaterdag 18 februari naast een interview met de organisatie van het festival ook een interview met de Haagse band Yellofox die op de tweede dag op de affiche prijkt. Het unieke geluid van Yellofox is een heerlijke psychedelische mix van Americana, pop en rock 'n roll in een onmiskenbaar jaren zeventig jasje. Het artistieke hart van Yellofox wordt gevormd door het koppel Marc (gitaar) en Jorieke (cello & mandoline). Met een achtergrond als documentairemaker is het niet verwonderlijk dat Yellofox in de eerste plaats muzikale verhalenvertellers zijn. Maar het is vooral de tomeloze energie en passie die tijdens een live optreden van het podium spat wat Yellofox uniek maakt.

In 2020 debuteerde de band met het album 'Tomorrow Will Be Gone, It's Sad To Know, But This Is Today'. Op dit moment zijn ze druk bezig met het afronden van hun tweede album 'For The Dreamers' waarvan de singles 'Seasons' en 'Forever Young' al zijn vooruitgesneld. Het optreden van Yellofox tijdens Delft Blues is op zaterdag 25 februari in Bebop Jazzcafé 0m 17.00 uur.

Voor het complete programma raadplaag de website.
https://www.delftblues.nl/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 5 februari 2023