Aandacht voor jubilerend festival Grauzone tijdens uitzendingen Zwaardvis

  • zondag 29 januari 2023
  • Willem de Waard

Tijdens de wekelijkse uitzendingen van Zwaardvis wordt jaarrond volop aandacht geschonken aan de talloze festivals in de omgeving. Eén van die festivals is het Haagse Grauzone dat dit jaar het 10-jarig jubileum viert.

Dit jaar blaast Grauzone tien kaarsjes uit. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 februari geniet je van bijzonder nachtprogramma's, LGBTQ+ performances, een uitgebreid filmprogramma en seminars. Het evenement brengt een betrokken, divers en breed publiek in aanraking met disciplines geworteld in de underground cultuur. De afgelopen edities trokken wereldwijd duizenden bezoekers aan. Grauzone vindt dat de creativiteit van de tegencultuur een noodzaak is voor de discussie in de maatschappij. Overigens vonden de eerste drie edities van het festival in Amsterdam plaats. 

Pol
Tijdens de uitzending van Zwaardvis is op zaterdag 11 februari o.a. aandacht voor een betrekkelijk nieuwe band die op de affiche prijkt. Het is de nieuwe Nederlandse wave act Pol. De broers Ruben en Matthijs Pol zijn geïnspireerd door new wave en de jaren 80 in het algemeen met artiesten als Visage, The Cure, Japan, New Order, Depeche Mode en Duran Duran. In hun werk proberen ze digitaal geproduceerde geluiden te vervangen door analoge synths en drummachine-samples. Een deel van hun werk is gemixt door Dave Bascombe die gewerkt heeft met grootheden als Depeche Mode, Tears For Fears en Erasure. Vorig jaar verschenen 3 tracks van het duo waarvan 'Comme Ca' de eerste was. Daarna zagen 'Boys Are' en 'Modern Strange Love' het levenslicht. De songs klinken alsof de new wave is over gebracht naar vandaag de dag.  

Bezoek www.grauzonefestival.com voor meer informatie over de line-up en het festival.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 29 januari 2023