Belastingdienst, Douane en politie doen inval bij Club Blu in Rotterdam-Alexander

  • woensdag 25 januari 2023
  • Max Theodoridis

De Belastingdienst, Douane en politie hebben woensdagochtend een inval gedaan bij Club Blu in Rotterdam-Alexander. Alle spullen van waarde worden het pand uitgedragen, meldt een ooggetuige aan RTV Rijnmond. Het zou gaan om een ondermijningszaak.

Club Blu is al een tijd gesloten op last van burgemeester Aboutaleb. Dit gebeurde na een lange reeks aan incidenten. In 2017 werd er een handgranaat voor de deur neergelegd. De toenmalige eigenaar Ibrahim Y. claimde tijdens een rechtszaak in 2018 dat dit gedaan was door handlangers van een rapper (Jason L.) die in de gevangenis belandde nadat hij aangifte gedaan had van een vechtpartij in zijn club.

Na die aangifte vond de politie bewijs van betrokkenheid van de rapper bij een liquidatie waarna hij een lange straf in de gevangenis moest gaan uitzitten.

Sindsdien wordt de club belaagd, zei Y. tijdens de rechtszaak in 2018. De club is nadat de handgranaat er gelegd werd, onder andere met een automatisch geweer beschoten. Ook werd de eigenaar er met een vuurwerkbom geconfronteerd.

Drugshandel en witwassen van illegaal geld
Eigenaar Ibrahim Y. die de aangifte destijds deed, woont inmiddels in Dubai waar hij een andere club runt. Justitie maakte vorig jaar bekend dat hij verdacht wordt van drugshandel en het witwassen van illegaal verdiend geld via de club in Rotterdam-Alexander. Maar zelf ontkent hij dat.

De woordvoerder van de Douane is nadere informatie aan het inwinnen over de inval van vandaag bij Club Blu.

Een woordvoerder van de Belastingdienst zei dat hij gebonden is aan geheimhoudingsplicht. Het zou gaan om een ondermijningszaak. Maar dat kon hij dus niet bevestigen.

Foto: RTV Rijnmond

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Rijnmond.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 januari 2023