CVV Zwervers zet actie op om jeugdteam Dynamo Kiev bij U13 CUP te krijgen

  • maandag 23 januari 2023
  • Max Theodoridis

Voetbalclub CVV Zwervers heeft een actie opgezet om de jonge talenten van Dynamo Kiev, samen met hun stafleden, naar Nederland te halen. De bedoeling is dat de Oekraïense spelers van het Onder de 13 team kunnen meedoen aan de U13 CUP; een internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar waar grote teams uit binnen- en buitenland voor naar Capelle aan den IJssel komen.

Gelet op de angstige situatie in Oekraïne, leek het het organisatieteam een geweldig idee om de komst van de Oekraïense club te realiseren. Na mailcontact tussen het organisatieteam en de club blijkt echter dat het team van Dynamo Kiev Onder de 13 wel kan en wil komen, maar daar niet de benodigde financiële middelen voor heeft vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne. De combinatie van gestegen hotelkosten en de wil om de 20 spelers met de staf van Dynamo Kiev naar Capelle te halen, betekent dat het organisatieteam financiële hulp nodig heeft. Afhankelijk van waar het team vandaan moet komen (Kiev of Warschau) zou het gaan om een kostenpost voor reis- en verblijfkosten van maximaal 9.000 euro.

'Vragen hulp aan iedereen die dit leest'
In de hoop om de jonge talenten toch welkom te kunnen heten op 28 en 29 mei, heeft CVV Zwervers een actie opgezet: "Natuurlijk zal CVV Zwervers een deel van deze kosten gaan dragen, maar we hebben ook hulp aan de gemeente gevraagd. Gevraagd om een bijdrage in de vorm van een eenmalige subsidie. Die aanvraag is momenteel in behandeling. Ook vragen we hulp aan iedereen die dit leest. Onze leden, sponsoren, bedrijven en bezoekers", zo valt te lezen op de clubwebsite.

Mensen die op wat voor manier dan ook willen helpen, kunnen terecht op deze pagina. Verder kun je ook een mail sturen naar de voorzitter van de U13 CUP, ton.grosjean@cvvzwervers.nl, en daarin aangeven hoe je zou willen helpen.

Topclubs uit binnen- en buitenland
Het deelnemersveld van de 29ste editie van het voetbaltoernooi bestaat vooralsnog uit de clubs KRC Genk, Club Brugge (beide uit België), Borussia Dortmund (Duitsland), Paris Saint-Germain (Frankrijk), FC Midtjylland (Denemarken), Leicester City, Leeds United (beide uit Engeland) Feyenoord, Ajax en natuurlijk de talenten van CVV Zwervers zelf. Met de toetreding van Dynamo Kiev, zou het deelnemersveld bestaan uit elf clubs. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 23 januari 2023