RET schrapt busritten vanwege tekort aan chauffeurs; ook in Capelle minder bussen

  • vrijdag 20 januari 2023
  • Max Theodoridis

Vervoerder RET is opnieuw genoodzaakt om ritten in de dienstregeling te schrappen. Over de gehele regio gaat het om 14 buslijnen waar vanaf volgende week minder bussen zullen rijden. Hieronder valt ook buslijn 30 die Capelle Schollevaar verbindt met Rotterdam Alexander. Het is volgens de RET een tijdelijke maar noodzakelijke ingreep vanwege een tekort aan buschauffeurs en ziekte. 

Vanaf maandag 23 januari worden er minder ritten gereden op de buslijnen 30, 35, 36, 61, 62, 66, 69, 70, 76, 97 en 98. Ook vallen er vanaf maandag 30 januari ritten uit op lijnen 32, 56 en 156. "Door de dienstregeling van de bus aan te passen kunnen we blijven rijden en beperken we het onverwacht uitvallen van losse ritten", meldt de RET op hun eigen website. Volgens een RET-woordvoerder wordt op deze lijnen ongeveer twee à drie procent van de ritten geschrapt om de dienstregeling rond te krijgen, zo meldt het AD.

Nog niet alle aanpassingen zijn zichtbaar in de reisplanner. Volgens de vervoerder volgen deze de komende dagen stapsgewijs.

Wat betekent dit voor Capelle?
In Capelle aan den IJssel zullen er op buslijn 30, van en naar Capelle Schollevaar, minder ritten gereden worden. De overige RET-bussen die door Capelle rijden, zoals buslijn 31 van en naar Oostgaarde en de buurtbussen 605, 606 en 607 blijven volgens de normale dienstregeling rijden. 

Niet voor het eerst
Afgelopen jaar schrapte de vervoersmaatschappij ook al metroritten vanwege een gebrek aan bestuurders. Capellenaren die gebruik maakten van de metro kregen toen te maken met een ingekorte metrolijn A tussen Binnenhof en Schiedam. Sinds 26 september rijdt de metro dan ook alleen nog tussen station Binnenhof en Kralingse Zoom. Ook rijden er sindsdien op alle metrolijnen minder metro's op zaterdagen. Zo ook op metrolijn C van en naar de Terp.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 januari 2023