Na dodelijk ongeluk wil GroenLinks maatregelen nemen om verkeersveiligheid te verbeteren op de Hobo

  • maandag 2 januari 2023
  • Thomas Bresser

GroenLinks wil dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om de levensgevaarlijke oversteekplaats op de Hobo veiliger te maken. Op 14 december werd op deze onoverzichtelijke plek een 86-jarige fietser aangereden. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De oversteekplaats in Schollevaar staat bij bewoners al langer bekend als een gevaarlijk verkeerspunt vanwege het slechte overzicht. Zo werd hier op 6 mei 2022 nog een kind op de fiets geschept door een auto.

Verkeersveiligheid verbeteren
Fractievoorzitter Mediha Aktas stelt dat er op de plaats van het ongeluk vaak te hard wordt gereden vanwege een gebrek aan hoge drempels en haaientanden. De partij wil dat de verkeersveiligheid op dit punt verbeterd wordt, om zo verschrikkelijke aanrijdingen te voorkomen.

Verkeersdrempels
GroenLinks verzoekt het college van burgemeester en wethouders snel in te grijpen. De fractie wil weten wat het college eraan gaat doen om de verkeersveiligheid te verbeteren op dit oversteekpunt. De partij ziet graag hoge verkeersdrempels en haaientanden komen op deze beruchte weg.

Lees ook: Man (86) overleden bij aanrijding met auto op Hobo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 januari 2023