Dani (14) verkoopt oliebollen: "Het is leuker dan vakkenvullen"

  • vrijdag 30 december 2022
  • Christian Marck

De kerstdagen zitten er weer op en de kerstkilo's er weer aan. Toch krijgt de Capellenaar maar geen genoeg van een verse oliebol. Bij de kraam van Jordy van den Broek is het “spectaculair druk”, aldus de oliebollenbakker. Daarom komt de hulp van de veertienjarige Dani goed van pas.

Zelfs op een regenachtige middag loopt het af en aan bij de kraam in Capelle Schollevaar. De meeste bezoekers komen de bekende olie- en krentenbollen halen, al gaan de Nutellabollen als warme broodjes over de toonbank. "Die is zo spectaculair en bekend geworden dat mensen speciaal daarvoor naar ons toe komen", vertelt Jordy. 

In het maken van de gespecialiseerde bollen gaat een hoop tijd zitten, want die worden nog 'gewoon' met de hand gemaakt. Om de drukke decemberdagen door te komen zijn de twee handen van scholier Dani dan ook extra welkom. "Ik ben langsgegaan om te vragen of ik mocht komen werken en toen ik het vroeg kon ik gelijk beginnen! Het is hartstikke leuk om in een oliebollenkraam te werken en leuker dan vakkenvullen bij de supermarkt", zegt Dani enthousiast.

De trotse Jordy sluit glimlachend af: "Hij doet het hartstikke goed. Dani draait mee alsof hij er al jaren werkt, maar het is toch echt pas zijn eerste seizoen. Volgens mij wil hij zelfs de locatie overnemen, daar valt over te praten natuurlijk."

Bekijk de video hieronder over Capellenaren die bij Dani een oliebol halen:

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 december 2022