Feest bij Capelse buurtbus: 75.000ste reiziger en buschauffeurs in het zonnetje gezet

  • donderdag 22 december 2022
  • Max Theodoridis

Een groot feest bij de Capelse buurtbus. Wethouder Rik van Woudenberg zette donderdag de 75.000ste passagier van de bussen die door Capelle rijden in het zonnetje. Ook was er een verrassing voor de 34 vrijwillige chauffeurs van de buurtbus.

De buurtbus is een initiatief van de buurtbusvereniging Capelle en wordt mede mogelijk gemaakt door de RET, gemeente Capelle aan den IJssel, gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rijnmond (MRDH). Sinds de komst van de bus in 2019, rijden er inmiddels drie buslijnen door Capelle. Die verbinden diverse wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer met elkaar. Daarnaast zorgt de buurtbus voor een goede verbinding met het centrum van Capelle, winkelcentrum De Terp en het IJsselland Ziekenhuis. Ook doen de bussen een aantal OV-haltes aan, waaronder metrostation Capelsebrug en treinstation Capelle Schollevaar.

Meer dan 75.000 passagiers
Om te vieren dat er in 2022 meer dan 75.000 reizigers gebruik hebben gemaakt van de buurtbus zette wethouder Rik van Woudenberg van Vervoer donderdag meerdere mensen in het zonnetje. Zo kreeg mevrouw Ying Kha uit handen van de wethouder een bloemetje en twee vrijkaartjes voor de buurtbus. Verder werd er ook aan de 34 vrijwillige chauffeurs van de buurtbussen gedacht: zij kregen namelijk allemaal een kerstkrans van de gemeente cadeau voor hun inzet. 

"Dankzij de buurtbus zijn veel Capellenaren dit jaar weer op hun bestemming gekomen. Het is fantastisch om te zien dat zoveel vrijwillige chauffeurs dan ook aan dit project meewerken. Die inzet verdient een bedankje", zo liet de wethouder weten. De eerste vier kerstkransen overhandigde hij dan ook met veel plezier aan chauffeurs Ton Naumann, Piet Koolmees, Paul van Gink en Johan Willebrands.


Wethouder Rik van Woudenberg overhandigd kerstkransen aan vier van de vrijwillige chauffeurs (Foto: Frank de Roo)

Chauffeurs gezocht
Ondanks dat de buurtbussen momenteel kunnen rekenen op 34 vrijwillige chauffeurs, is de Buurtbusvereniging voor het volgende jaar op zoek naar nog meer vrijwillige chauffeurs. Vrouwen en mannen tussen van 18 en 75 jaar, in het bezit van een rijbewijs, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 december 2022