CDA maakt zich zorgen om veiligheid in het openbaar vervoer: Zwartrijders veroorzaken veel overlast in en rond de metro’s

  • dinsdag 6 december 2022
  • Quinten de Jong

De Capelse CDA-fractie maakt zich al enige tijd zorgen over de toegankelijkheid en de
veiligheid van het openbaar vervoer in Capelle aan den IJssel. Gister maakte openbaarvervoerbedrijf RET bekend dat per 1 januari 2023 de prijzen van saldo reizen en abonnementen worden verhoogd. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer komt in het geding.


Niet iedereen kan deze extra kosten op langere termijn betalen. Daarnaast wil de Capelse CDA-fractie juist Capellenaren stimuleren om juist gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Ook de sociale veiligheid is volgens de Capelse CDA-fractie in het geding. Al een aantal jaar is de ov-BOA verdwenen uit onze metro’s en er worden geen kaartcontroles meer uitgevoerd. Zwartrijders hebben hierdoor vrij spel en dat zorgt voor veel last, een onveilig gevoel en irritatie bij de Capellenaren die gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarom vraagt de Capelse CDA-fractie of de ov-BOA weer in het ov beeld kan komen, net zoals Rotterdam nu ook gaat doen.

''We hebben de afgelopen tijd veel klachten van Capellenaren ontvangen dat deze zwartrijders voor veel overlast in en rond de metro’s zorgen. Zo trappen ze de poortjes in, hangen overal rond en zorgen voor een onveilig gevoel bij ov-gebruikers.’ Als CDA vinden we dat misdaad niet mag lonen en deze overlastgevers moeten worden aangepakt. Daarom hebben wij het college gevraagd of de ov-BOA zo snel mogelijk kan terug komen.''

Ook wil het Capelse CDA dat er een uitbreiding van de fietsenstalling De Terp komt en dat er op ov-knooppunten openbare toiletten komen. Zo zorgen we ervoor dat het openbaar vervoer in Capelle echt laagdrempelig en toegankelijk is voor alle Capellenaren.


Check hier onze laatste video!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 december 2022