Anna Anagnostopoulos (10) schittert voor de derde keer op rij in kerstcommercial: 'Blijft keer op keer spannend om te doen'

  • dinsdag 6 december 2022
  • Max Theodoridis

Met Sinterklaas net achter de rug breekt de tijd van de kerstreclames weer aan. Verschillende bedrijven trekken opnieuw alles uit de kast voor de mooiste, meest ontroerende of grappigste kerstreclames op de televisie. Ook voor Anna Anagnostopoulos (10) uit Capelle aan den IJssel is het een spannende tijd, want dit jaar is zij voor de derde keer op rij te bewonderen in de gloednieuwe kerstreclame van een bekende drogisterij. "Ik denk dat het vooral voor de kinderen heel leuk zal zijn", vertelt ze er zelf over.

Wat drie jaar geleden begon in het Jeugdtheaterhuis van het Isala Theater, groeide al snel uit tot de droom van iedere jonge actrice: de tienjarige Anna Anagnostopoulos schittert namelijk al jaren op de televisie in de reclamespotjes van drogisterij Kruidvat. "Drie maanden nadat ze begon met acteerlessen kwamen we in contact met castingbureau Jut&Jul Casting en kon ze zich aanmelden voor een rol in een Essent reclame. Uiteindelijk werd ze hier niet voor gekozen, maar toen we niet veel later ook een filmpje stuurden voor een reclame van de Kruidvat werd ze uit een selectie van wel 80 andere kinderen gekozen. De rest is geschiedenis", zo vertellen trotse ouders Miranda en Tasos.


In haar allereerste reclame redt Anna kerstmis door een speciaal mondkapje in elkaar te knutselen

Meteen de hoofdrol
Waar Anna en haar ouders eerst nog denken aan een klein rolletje van een paar seconden, mag ze zich, op zevenjarige leeftijd, meteen opmaken voor de hoofdrol in de gloednieuwe kerstcommercial van 2020. Een hele leuke, maar toch ook wel spannende ervaring, vindt ze zelf. "Ik wist niet echt hoe alles zou gaan, kreeg ineens een zendertje op en dacht: 'wat is dit nou weer?'. Maar als je dan tussen allemaal nieuwe mensen staat en hen ook leert kennen is het ontzettend leuk om mee te maken."

Ondanks de spanning doet ze het hartstikke goed, met als resultaat een ontroerende reclame waar het kerstgevoel vanaf spat: "Ik speelde dat de kerstman mijn overbuurman werd, maar omdat iedereen vanwege de coronaregels thuis moest blijven dreigde kerst dat jaar niet door te gaan. Daar bedacht mijn personage een slim plannetje op: met kerstspullen flanste ik een mondkapje mét baard in elkaar zodat we met zijn allen toch nog kerst konden vieren."

Bekijk in de video hieronder hoe Anna haar eerste rol in de kerstreclame beleefde:Haar debuut bevalt zo goed, dat Anna een vast gezicht wordt in de andere reclames van de drogisterijketen. Met grappige of bijdehante opmerkingen is de tienjarige inmiddels al enkele jaren te zien op de televisie, al blijft dat 'keer op keer toch spannend', zo zegt ze zelf. Zeker ook als je voor de derde keer op rij mag schitteren in de jaarlijkse kerstcommercial. Anna mag er nog niet teveel over vertellen, maar licht wel vast een tipje van de sluier op: "Ik denk dat het vooral voor de kinderen heel leuk zal zijn. Het wordt namelijk een echte beestenboel."

Niet alleen commercials
Naast haar vaste rol in de commercials, werd Anna ook nog eens gecast voor een rol in de serie Het Gouden Uur, die onlangs op de NPO verscheen. Waar we haar op televisie eerder vooral als een vrolijk meisje zien verschijnen, is dat in deze serie wel anders. Het verhaal gaat namelijk over terroristische aanslagen, waarbij Anna's personage er niet goed vanaf komt. "Omdat er werd geschoten zat mijn personage in een busje verstopt totdat ze werd gevonden door de politie. Eenmaal in de handen van de politieagent wordt ze per ongeluk doodgeschoten in het verhaal", vertelt Anna als ze terugblikt op dit grote avontuur.


Met een neppe, rondslingerende ledematen en een nagemaakte schotwond kijkt Anna haar ogen uit op de set van NPO-serie Het Gouden Uur

Hoewel de rol nogal luguber is en er zelfs nagemaakte ledematen rondslingeren op de set, heeft Anna er zelf vooral veel lol in gehad: "Ik vond dat heel leuk", zegt Anna met een grote glimlach. "Eigenlijk moest ik na elke take keihard lachen omdat ik de hele tijd zo'n raar gezicht moest trekken met mijn ogen."

Presentatrice, regisseur én actrice
Met deze glansrollen op haar cv én enkele leuke projecten in de toekomst gaat de carrière van het jonge acteertalent als een speer. Ze droomt er dan ook van om nog meer leuke dingen in de media te mogen doen als ze wat ouder is: "Ik heb eigenlijk altijd al een tv-show willen presenteren, als een soort grote baas van het programma. En regisseur lijkt me ook leuk om erbij te doen. Lekker lui chillen op een stoel en zeggen of je iets wel of niet goed vindt. Ja dat lijkt me wel wat!"

Tot die tijd is Anna vooral nog bezig met school, waarbij ze net als nu vooral de weekenden spendeert op de set. Bijvoorbeeld voor de film Halleluja Amsterdam, waar ze binnenkort in te zien zal zijn. "Want ondanks dat ik later wil presenteren en regisseren wil ik zeker óók blijven acteren", besluit het tienjarige acteertalent.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 december 2022