Voetballers staan na training te kijken naar lekgeprikte auto- en scooterbanden en 20 fietsen in de sloot

  • vrijdag 25 november 2022
  • Thomas Bresser

De brandenprikker heeft, ondanks de extra aanwezigheid van agenten in Capelle aan den IJssel, donderdagavond opnieuw toegeslagen. Ditmaal op het terrein van vv Capelle. Tijdens de voetbaltrainingen zijn de banden van zeven auto's en zeker vier scooters lek geprikt. Daarnaast zijn twintig fietsen in het water gegooid. De voorzitter van de vereniging vindt het bizar dat dit op het sportterrein gebeurd is. "Hoe verzin je het?"

De leden van de vereniging wisten dat er een bandenprikker actief is, maar dat die toe zou slaan op het afgesloten sportterrein van vv Capelle hadden ze nooit verwacht. Tot een aantal van hen gisterenavond met de fiets naar huis wilde. "Die kwamen terug de kantine in en vertelden dat hun fiets in het water lag. Eén van hen had een elektrische, die is nu total loss." Daarnaast waren de banden van enkele scooters en bijna alle auto's lekgeprikt.

De ingang van de Capelse voetbalvereniging is een hek aan de P.C. Boutenssingel. Verder zijn de sportvelden omringd door hekken. De bandenprikker moet gisteravond ongezien het terrein op zijn gekomen om de vernielingen hebben gepleegd.


Lees ook: Ondanks veel politie op straat, slaat Capelse bandenprikker wéér toe

'Gewoon link'
Voorzitter Jan Willem Kisjes van vv Capelle vindt het bizar dat de bandenprikker op zo'n grote schaal vernielingen heeft gepleegd. "Hoe verzin je het? Je blijft gewoon van andermans spullen af."
Bizar is ook dat de bandenprikker heeft toegeslagen op het moment dat er trainingen werden gegeven en mensen in de kantine aanwezig waren. "Waarschijnlijk is hij tussen 21:00 en 22:00 uur op het terrein geweest." Hoewel niemand iets gezien heeft, had de voorzitter ook zelf niets kunnen doen. "Het gaat om een vernieler met een mes. Dat is gewoon link."Een vrijwilliger van vv Capelle, die gisteravond bij de vereniging was, had ook last van de vernieling. Bij haar zijn twee banden lekgeprikt. Ze zijn de volgende dag op het terrein gemaakt. "Iedereen is van de leg, maar het is niet zo dat we ons nou heel erg druk maken", zegt ze. "Het zal wel een eenmalige actie zijn, maar niemand zit hier natuurlijk op te wachten. Het levert alleen maar rompslomp op."

Lees ook: Een vermogen aan nieuwe autobanden en slapeloze nachten door bandenprikker in Capelle: teller staat op ruim 100

1600 euro kwijt
Een andere vrijwilliger is wat minder nuchter over het voorval. Hij was 's avonds, zoals iedere donderdag, ook bij de vereniging en is behoorlijk gefrustreerd over de vernieling aan zijn auto. Samen met alle gedupeerde leden kwam hij vanmorgen vroeg terug om de auto te laten wegslepen. "Ik ben een dag én 1600 euro kwijt door die bandenprikker", reageert hij. "En ik heb ik hem echt nodig voor mijn werk." Bij de garage hoorde hij dat hij zeker niet de enige was. "Ze vertelden me dat ik de zoveelste was met doorgestoken banden. Ik heb nu nieuwe, maar ik hoop niet dat de bandenprikker vanavond voor mijn deur staat."Check hier onze laatste video!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 november 2022