Ondanks veel politie op straat, slaat Capelse bandenprikker wéér toe

  • vrijdag 25 november 2022
  • Max Theodoridis

De bandenprikker die Capelle aan den IJssel teistert heeft opnieuw toegeslagen. Ditmaal stak de dader de banden van meerdere auto's en een scooter lek in Capelle-West. Er is nog niemand aangehouden, actuele cijfers zijn nog niet bekend.

Donderdagnacht sloeg de bandenprikker toe aan de P.C. Boutenssingel in het westen van Capelle aan den IJssel. Om hoeveel auto's het precies gaat kan de politie nog niet zeggen, wel bevestigen ze dat de dader vannacht opnieuw heeft toegeslagen. Eerder deze week stak de bandenprikker al ruim honderd banden lek aan de Merellaan, de Bermweg, Rondelen, de Slotlaan en het van Maerlantpark.

De politie is inmiddels goed zichtbaar in Capelle aan den IJssel. Donderdagnacht werd er met politieauto's, handhaving en 'in burger' gezocht naar de dader. Burgemeester Peter Oskam heeft heeft delen van de wijken s-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag tussen 19.00 en 07.00 uur preventief fouilleren. Vooralsnog zonder resultaat, zo blijkt vanochtend.


Gisteren en vannacht was er veel politie op de been (Foto: Rijnmond)

Lees ook: Oskam wijst vier Capelse wijken aan als risicogebied vanwege bandenprikker: 'Grijp niet zelf in, maar bel direct met de politie'

Oskam noemt het een 'zwaar middel, maar nu noodzakelijk'. Hij roept inwoners op om bruikbare beelden van bewakingscamera's te delen met de politie. Mensen die denken dat ze de bandenprikker zien, moeten niet zelf ingrijpen, zegt hij. "De dader loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties."Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Rijnmond

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 november 2022