singer-songwriter Boaz Roelevink in Zwaardvis 3 december

  • donderdag 24 november 2022
  • Willem de Waard

Zaterdag 3 december is het slotakkoord van de Popronde 2022. Volgens traditie is de Amsterdamse Melkweg het decor voor het slotfeest van dit jaarlijkse rondreizende muziekspektakel dat in totaal 42 steden aandeed. Eén van de uitverkorenen voor het eindfeest is Boaz Roelevink. Tijdens de wekelijkse Zwaardvisuitzending bellen wij hem over zijn Popronde ervaringen.

Boaz Roelevink, alias Boaz, is een twintigjarige country-, blues- en soultalent uit Harlingen. In september debuteerde hij met zijn album ‘Keep It Simple’. die in Leeuwarden gepresenteerd werd. Eerder had hij al succes als finalist van het SBS6 TV programma 'We Want More' (2020)

Boaz op 20 januari 2002 geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden. Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenshow We Want More, werd hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John, ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als veelbelovend resultaat het elf tracks tellende debuutalbum ‘Keep It Simple’.

Het album bevat gitaarliedjes met een oorsprong in Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en ervaringen heeft verwerkt. De onderwerpen die hij met zijn roestbruine stem bezingt gaan over o.a. zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed. Boaz treedt zowel solo als met band op.

Onlangs was hij nog te gast in het TV-programma 'Matthijs Gaat Door' van de op dit moment hevig onder vuur liggende presentator Matthijs van Nieuwkerk. In dat programma bracht hij zijn succesnummer 'Midnight Train' ten gehore.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 november 2022