Terugkeer naar het Werkproces staat centraal in nieuwe editie IC Café Rijnmond

  • dinsdag 22 november 2022
  • Max Theodoridis

Aanstaande donderdag komen verpleegkundigen en voormalig IC-patiënten voor de derde keer bij elkaar in het IC Café Rijnmond in wijkgebouw Het Palet. Waar eerder de onderwerpen als het Post Intensive Care Syndroom (PICS) en het Delier centraal stonden, richt het café zich dit keer op het onderwerp 'Terugkeer naar het Werkproces'.

Jaarlijks belanden er in Nederland zo'n 80.000 mensen op de intensive care. Hoewel veel patiënten gelukkig volledig herstellen, zijn er ook een heleboel mensen die hier klachten aan overhouden. In de gezondheidszorg, bij werkgevers en binnen de samenleving is hier helaas nog erg weinig over bekend. Hierdoor kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat het terugkeer naar het werkproces wordt bemoeilijkt. Om dit onderwerp te bespreken én persoonlijke ervaringen en informatie uit te wisselen met lotgenoten, is voor ex-patiënten daarom het IC Café Rijnmond in Rotterdam-Alexander in het leven geroepen. 

Tweetal sprekers uit revalidatiecentrum Rijndam
Vanuit het revalidatiecentrum Rijndam zijn er op deze avond twee sprekers aanwezig: ergotherapeut Betty van Schendel en revalidatiearts Karlijn van Oeijen. De twee specialisten weten als geen ander wat er komt kijken na een ingrijpende gebeurtenis en wat dit betekent voor een eventuele terugkeer naar het werkproces. Daarom zullen zij hier gedurende de avond uitgebreid over vertellen.

Bekijk in de video hieronder hoe zo'n avond in het IC Café eraan toe gaat:Na de bijdrages van deze experts bieden de organisatoren, de regionale ziekenhuizen, alle aanwezigen, patiënten en naasten, de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Zoals eerder is gebleken, voedt dit een grote behoefte die er bestaat bij patiënten en anderen. Vanzelf bestaat er dan ook de mogelijkheid om alles wat men maar wil, bespreekbaar te maken. Niets is raar en alles kan. 

Lees ook: Voormalig IC-patiënten komen bijeen in IC Café Rijnmond: 'Ik werd gewoon niet serieus genomen'

Geïnteresseerden zijn aanstaande donderdag dan ook weer van harte welkom aan de Duikerstraat 29 in Rotterdam om in gesprek te gaan met deskundigen en/of voormalig patiënten. De inloop start vanaf 19.00 uur. Toegang tot het IC Café is gratis. Hierbij is aanmelding niet noodzakelijk, maar wel handig voor de organisatie. Voor meer informatie en aanmelding kunnen geïnteresseerden mailen naar lotgenoten@iccaferijnmond.nl.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 22 november 2022