Kinderburgemeester Taras Galagan plaatst met Capelse veteranen en kindercollege 500 tulpenbollen bij oorlogsmonument

  • zondag 13 november 2022
  • Thomas Bresser

Het Capelse Kindercollege plantte afgelopen vrijdag 500 tulpenbollen op de Oude begraafplaats in Capelle-West. Dit deden zij samen met een aantal Capelse veteranen. Naar verwachting staan de bollen op 4 mei 2023 tijdens de dodenherdenking in bloei.

De meeste kinderraadsleden waren voor het eerst bij het oorlogsmonument op de oude begraafplaats. Hierdoor kwamen ze meteen meer te weten over het oorlogsmonument en leerde ze om even stil te staan bij slachtoffers van oorlogssituaties. Vooral voor Oekraïense kinderburgemeester Taras Galagan kwam het erg dichtbij: “Mijn neefje is pas met zijn moeder vanuit de Oekraïne naar Nederland gevlucht. Dat vind ik echt heel erg voor hen. Dat er oorlog uitbreekt mag niet nog eens gebeuren. Ik hoop ook dat de oorlog in de Oekraïne heel snel zal stoppen.”

Eerder heeft de gemeente al winterviolen geplant bij het oorlogsmonument. Het Kindercollege plantte de tulpenbollen van de officiële herdenkingstulp Freedom Flame in schalen bij de entree van de begraafplaats.

Dodenherdenking
Op de begraafplaats bij het oorlogsmonument is ook jaarlijks de Capelse dodenherdenking op 4 mei. Traditioneel wordt de dodenherdenking in Capelle goed bezocht en staan er zo’n 500 mensen langs de dijk. Er zijn diverse kransleggingen. De eerste krans wordt altijd gelegd door de burgemeester en de kinderburgemeester.


Check hier onze laatste video!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 november 2022