Gemeente kondigt proefafsluiting van twee weken aan op Rivium Boulevard

  • donderdag 3 november 2022
  • Max Theodoridis

Van maandag 21 november tot en met zondag 4 december wordt Rivium Boulevard afgesloten. Het gaat hierbij om een proefafsluiting waarmee de gemeente wil inventariseren of er maatregelen nodig zijn om verkeersoverlast in de omgeving te voorkomen.

De komende jaren wordt het Rivium omgetoverd tot Rivium District, waarbij het bedrijventerrein in fasen zal worden aangepast tot een woon-werkgebied met ongeveer 5.000 woningen. Rivium Boulevard wordt daarbij het hart van het Rivium District, waar vooral fietsers en voetgangers welkom zijn. Voor de proefafsluiting heeft de gemeente daarom een 'knip' in de weg laten maken om te voorkomen dat er teveel (vracht)auto’s gebruik maken van Rivium Boulevard. Zo wil de gemeente Capelle erachter komen welke alternatieve routes weggebruikers kiezen. 

Proefafsluiting vanaf 21 november
Voordat de afsluiting definitief wordt onderzoekt Capelle nu eerst welke wegen het verkeer gebruikt, wanneer de Rivium Boulevard geen doorgaande route is. De proef duurt van 7 november tot en met 4 december (vier weken). In de eerste twee weken wordt gemeten hoe het verkeer zonder afsluiting rijdt. Hier merken weggebruikers dus niets van. In de twee weken daarna, van 21 november tot en met 4 december, wordt de afsluiting geplaatst. Dan meet de gemeente hoe het verkeer in de omgeving rijdt.

Er wordt gekeken naar de hoeveelheid verkeer op onder andere de IJsselmondselaan, Toepad, IJsseldijk en de Abram van Rijckevorselweg. Tijdens de proef komt de afsluiting van Rivium Boulevard op een andere plek dan de uiteindelijke ‘knip’ in het toekomstige Rivium District.

Sluiproutes voorkomen
De uitkomsten van het onderzoek helpen de gemeente om de juiste maatregelen te nemen tijdens het bouwen van het Rivium District. Deze acties voorkomen dat er sluiproutes ontstaan of er op een andere manier overlast is van verkeer in de omgeving. De onderzoeksresultaten worden ook met inwoners en bedrijven in de omgeving gedeeld. Zo krijgen zij een beeld van de invloed van de toekomstige afsluiting op hun woon- en werkgebied.

Bewoners, bedrijven en de Wijk Overleg Platformen (WOP's) uit de omgeving zijn geïnformeerd met onder andere een informatiebrief. De omleiding is aangegeven met borden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 november 2022