Vooruitblik Rotterdamse Popweek in Zwaardvis 29 oktober

  • dinsdag 18 oktober 2022
  • Willem de Waard

Tijdens de uitzending van Zwaardvis blikken we op zaterdag 29 oktober met de organiserende partijen vooruit naar de a.s. editie van de Rotterdamse Popweek. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarin de Rotterdamse popscene extra aandacht krijgt. Het is de enige week in het jaar die 10 dagen duurt.

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

De editie van dit jaar, die van 4- tot en met 13 november duurt is de 10e editie en derhalve een jubileumaangelegenheid. Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek is uitgegroeid tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optreden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. De Popweek is de afgelopen jaren vanwege COVID-19 maatregelen logischerwijs niet mogelijk geweest in de vorm zoals het nu weer wel kan. De Popweek trapt traditioneel af met de Rotterdamse Popquiz in Rotown op vrijdag 4 november.

Daarnaast zijn er nog talloze speciale programma's op diverse locaties die special voor deze week door de Popunie worden georganiseerd. Raadpleeg voor het zeer omvangrijke programma onderstaande website om te zien waar wat gaat plaatsvinden.

Ook de Rotterdamse editie van de Popronde valt weer tijdens de Popweek. Zaterdag 5 november zijn zo'n 70 acts te zien op meer dan 30 locaties door de gehele stad. Die locaties variëren van cafés, winkels, theaterzalen, kunstgaleries, hotels, de markthal tot de bibliotheek.

Zwaardvis
Eén van de optredende bands tijdens de Popronde is in het programma Zwaardvis van Radio Capelle te horen op zaterdag 5 november. Dat is het Zeeuwse collectief De Toegift. In het kader van de Popweek is het Rotterdamse The Bullfight te horen tijdens de uitzending van 12 november. Zij releasen diezelfde avond hun nieuwste album 'Some Divine Gift'  
Rotterdam 5 November | Popronde

Rotterdamse popweek (popunie.nl)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 oktober 2022