Sportief Capelle organiseert deze maand extra veel EHBO cursussen

  • woensdag 5 oktober 2022
  • Max Theodoridis

De maand oktober staat bij Sportief Capelle in het teken van EHBO en reanimatie. De organisatie geeft daarom in samenwerking met Schok en Pomp zeven trainingen op verschillende locaties in Capelle aan den IJssel. Hierbij is er ruimte om meer dan 100 sportvrijwilligers op te leiden.

Sportief Capelle organiseert jaarlijks EHBO-cursussen voor vrijwilligers van sportverenigingen en sportaanbieders in de stad. De sportorganisatie hecht veel belang aan deze cursussen met de gedachte: hoe meer mensen bekwaam zijn in het verlenen van eerste hulp of reanimatie, hoe veiliger de sportverenigingen zijn. Om aan de grote vraag vanuit de clubs te kunnen voldoen organiseert Sportief Capelle ongeveer 20 cursusavonden per jaar, verdeeld over twee maanden.

Goed voorbereid richting de sportclub 
Om ook deze maand weer reanimatiecursussen te kunnen bieden is er in samenwerking met Schok en Pomp een programma samengesteld waarbij deelnemers in één avond bekend en bekwaam worden gemaakt in het verlenen van eerste hulp en reanimeren. Voorafgaand aan de cursus ontvangen de deelnemers een e-learning die veel voorkomende blessures en ongevallen behandelt. Tijdens de cursusavond wordt het online geleerde in de praktijk gebracht. Er is veel tijd, ruimte en materiaal om mee te oefenen waardoor de deelnemers na afloop goed voorbereid weer richting de sportclub gaan.
 
Aan het einde van het jaar hoopt Sportief Capelle in totaal 20 trainingsavonden te hebben georganiseerd waarbij zo'n 250 vrijwilligers weten wat ze moeten doen in geval van nood en als iedere seconde telt. Om niet alleen de sportclubs maar ook Capelle veiliger te maken heeft de sportorganisatie als doel om dit ook volgend jaar weer voor elkaar te krijgen.

Voor meer informatie kan er gebeld worden naar 010-2588787 of kun je een mailtje sturen naar verenigingsadviseur@sportiefcapelle.nl.
 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 oktober 2022