Groep 7 van basisschool De Vijfster ontbijt samen met Capelse burgemeester Oskam

  • woensdag 5 oktober 2022
  • Thomas Bresser

Burgemeester Peter Oskam ontbeet woensdagochtend niet aan zijn eigen keukentafel, maar samen met juf Maaike en de kinderen van groep 7 van basisschool De Vijfstel.

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je goed ontbijt begin je dag gezond en met een lach”, zei de burgemeester voordat hij een volkoren boterham met kaas at met een kopje thee.

200 gemeenten nemen deel aan het Burgemeestersontbijt
Zo’n 200 gemeenten doen van 3 t/m 7 oktober mee aan het burgemeestersontbijt. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij burgemeesters met kinderen ontbijten en spreken over het belang van ontbijten. Doen de kinderen dat normaal thuis ook? Wat eten de kinderen het liefste als ontbijt en waarom is de eerste maaltijd van de dag zo belangrijk?

Burgemeester Oskam sprak met de kinderen over het gezegde ‘Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar’.

Tekst gaat verder onder de foto

Na een stop van twee jaar vanwege corona kon het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. In Capelle was bakker Joost Ammerlaan van Bakker Ammerlaan van de partij. Uiteraard had hij vers brood en lekkere krentenbollen bij zich. “Een goed voedzaam ontbijt is de beste start van de dag”, vertelde Joost aan de kinderen.

Goed de dag beginnen
De kinderen van basisschool De Vijfster hebben ontbeten met een gezond ontbijtpakket volgens het Voedingscentrum. Met volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen van Bakker Ammerlaan en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 oktober 2022