Onderzoek naar dodelijk ongeluk op de Hoofdweg nog in volle gang: 18-jarige Rotterdammer blijft verdachte

  • maandag 3 oktober 2022
  • Max Theodoridis

De 18-jarige Rotterdammer die afgelopen juli werd aangehouden na het dodelijke ongeluk op de Hoofdweg, is nog altijd verdachte in de zaak. Dat laat een politiewoordvoeder weten aan Radio Capelle. Bij het ongeluk kwam de 34-jarige Capellenaar Tadeusz om het leven.

Er lijkt zaterdagmiddag 16 juli geen vuiltje aan de lucht op de Hoofdweg als de 34-jarige Tadeusz nietsvermoedend aan komt rijden vanaf de Schollevaarste Dreef. Eenmaal de kruising opgereden slaat hij rechtsaf, maar dat wordt de Poolse Capellenaar, achteraf gezien, fataal.

Tussen de brokstukken en olievlekken die verspreid over het kruispunt bij de Praxis liggen, bevindt zich ook het wrak van de auto van een 18-jarige man die hierbij gewond raakte. Volgens omstanders reed deze Rotterdammer veel te hard én door rood waardoor hij in botsing zou zijn gekomen met de auto van Tadeusz. De crash zou zelfs zo hard zijn geweest dat het motorblok uit een van de voertuigen werd geslingerd. Daarom besluit de politie, niet volgens de standaard procedure, de 18-jarige Rotterdammer aan te houden.

Onderzoek
Ruim drie maanden later blijkt uit navraag van Radio Capelle dat de 18-jarige Rotterdammer nog altijd verdacht wordt van het veroorzaken van het dodelijke ongeluk. Of de man ook vervolgd gaat worden is nog niet bekend. "Het onderzoek loopt nog dus wij kunnen hier verder nog geen uitspraken over doen", laat een politiewoordvoerder weten. 

Kaarsjes
Het dodelijke ongeluk maakte destijds veel los in Capelle. Bekenden en onbekenden van het slachtoffer lieten tientallen kaartjes achter bij de herdenkingsplek. "Lieve buurman, we zullen je missen, rust zacht”. Op een ander briefje staat: “Lieve Tadeusz. Dank je voor wie jij was! Nu een ster in de hemel. Door velen geliefd en gezien. Rust zacht".Ook schreef een getuige van het ongeval online: "Met twee onbekenden de portierdeur opengeschopt en -getrokken. Wat ik zag wil en ga ik niet beschrijven hier, het was vreselijk. (...) Hulp mocht niet meer baten, een 34 jarige Poolse man uit Capelle aan den IJssel is niet meer. Voor mij een onbekend iemand, iemand die ik nooit meer van mijn netvlies kan krijgen."

Lees ook: Kaarsen en bloemen voor Capellenaar (34) na tragisch ongeluk

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 oktober 2022