Jongerenpodcast over week van de verbinding: 'Vroeger speelden wij buiten, nu hoeft de jeugd niet meer naar buiten voor lol'

  • vrijdag 30 september 2022
  • Sjoerd de Graaff

Een vriendengroep, groot geworden met straatwijsheden in Capelle aan den IJssel, houdt met veel humor en zelfspot de actualiteiten van Capelle tegen het licht in hun podcast Capelle aan den Twijfel. De mannen praten in hun negende aflevering onder andere over de Week van de Verbinding tegen eenzaamheid die afgelopen donderdag van start is gegaan in Capelle.

Met de start van de Week van de Verbinding is CADT (Capelle aan den Twijfel) geconfronteerd met het feit dat er eenzame jongeren zijn in hun geliefde Capelle. Met grote verbazing bellen ze met professionals, de gemeente Capelle aan den IJssel en praten ze onderling met elkaar om het onderwerp aan te pakken. Uiteraard gebeurt dit alles met de ondertussen vertrouwde droge humor, een knipoog en toch ook een serieuze ondertoon.

Podcastmaker Merwig Karsters: ''De jeugd van tegenwoordig heeft alles. Het is bizar dat er nog veel jongeren in eenzaamheid leven. Ik vind het echt heel moeilijk te bevatten, want ik heb dat pad nooit bewandeld."

Capelle tegen Eenzaamheid
Capelle tegen Eenzaamheid is een initiatief van de Capelse Alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Aan de Alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’ doen ongeveer 30 Capelse organisaties mee. Zij werken op het terrein van jeugd, welzijn, zorg en cultuur. De Alliantie wil eenzaamheid voorkomen en verminderen voor bewoners van Capelle aan den IJssel van alle leeftijden.

Wethouder Marc Wilson roept alle Capellenaren op om deze week aan te grijpen om met elkaar in contact te komen: ''Zoek elkaar weer eens op. En nog belangrijker, blijf dit ook doen na deze week. Het is ontzettend belangrijk dat we in Capelle omkijken naar elkaar. Dat we energie stoppen in vriendschappen, onze buren kennen en elkaar een handje helpen. Juist als we de verbinding maken geven wij eenzaamheid minder kans.''

Tot en met 6 oktober is er daarom een uitgebreid programma met activiteiten samengesteld door verschillende Capelse organisaties. De activiteiten variëren van TikTokdansen tot bingo en zijn voor jong en oud. Het programma is te vinden op www.watisertedoenincapelle.nl. Ook kun je op de website www.capelletegeneenzaamheid.nl tips vinden over het herkennen en tegengaan van eenzaamheid.

De podcast beluister je via Springcast, Apple Podcasts, Spotify en Radio Capelle.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 september 2022