EHBO Capelle biedt extra reanimatietrainingen aan

  • donderdag 22 september 2022
  • Max Theodoridis

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving en is dus van groot belang. Daarom biedt EHBO Vereniging Capelle aan den IJssel op woensdag 26 oktober en donderdag 3 november extra lessen reanimatie aan.

Tijdens de les wordt er geoefend met reanimeren op een baby, kind en volwassene. Ook wordt mensen bijgebracht hoe de hulpdiensten op de juiste manier gealarmeerd kunnen worden en hoe je ambulance en politie te woord moet staan in geval van reanimatie. Daarnaast leer je op de training ook omgaan met een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Aanmelden
De lessen vinden plaats in het clubgebouw van volkstuinvereniging Nut & Genoegen aan de Bermweg en duren van 19.45 uur tot 21:45 uur. De kosten van 40 euro per persoon kunnen bij aanvullende verzekerden gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Een vooropleiding is niet vereist. Aan het eind van de avond ontvangt iedere deelnemer daarnaast een certificaat van deelname.

Een gecertificeerde instructeur, die voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad, Hartstichting, Koninklijke Nederlandse EHBO, en het Oranje Kruis zal beide lessen verzorgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via voorzitter Cees van Driel via info@ehbo-capelle.nl of 06-12088635. Voor meer informatie kijk op www.ehbo-capelle.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 september 2022