Zo gaan de nieuwe Koperwiek en toekomstig stadsplein Capelle eruitzien

  • donderdag 22 september 2022
  • Max Theodoridis

Met een nieuwe parkeergarage, vernieuwde toiletruimtes, servicepunt ThePoint en de komst van versstraat Every.Deli is De Koperwiek de laatste jaren al enorm veranderd. Maar wist je dat er nog veel meer vernieuwingen aankomen? Zo luidden wethouder Eric Faassen en directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman afgelopen woensdag officieel de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van De Koperwiek en het toekomstige stadsplein van Capelle in.

Samen knipten de heren een lint tot de bouwplaats door en schroefden ze vervolgens de eerste schroefpaal de grond in. Wethouder Eric Faassen is blij dat de geplande vernieuwingen van het winkelcentrum nu gerealiseerd gaan worden: "Capelle groeit hard en daarmee groeit ook de behoefte aan voorzieningen die bij de toekomst passen. Door een intensieve samenwerking tussen Wereldhave, de RET en de gemeente Capelle krijgt het centrum van Capelle aan den IJssel straks een compleet nieuw centrumhart. Een welkome ontwikkeling voor alle Capellenaren en bezoekers uit de wijde omgeving."


Directeur Wereldhave Pieter Polman en wethouder Eric Faassen knipten woensdag bij de Koperwiek symbolisch het lint door voor het startsein van de nieuwe bouwfase.

Het nieuwe stadsplein zal naast de bekende plekken als het Isala theater, de bibliotheek en bestaande horeca, ook nieuwe horeca met terrassen krijgen aan de andere kant van het Stadsplein. Ook komt er een fraaie nieuwe hoofdentree en verdwijnt de metrolijn achter de nieuwe gevels van De Koperwiek waardoor er straks een gezellig, intiem en sfeervol stadsplein gerealiseerd kan worden.

Nog ruim een jaar tot de opening
De Koperwiek verandert naar Full Service Centrum waar de focus ligt op consumeren in een multifunctionele bezoek- en verblijfsplaats waar ruimte is voor winkelen, sporten, ontspanning en gezondheid. “Naar de sportschool, de bakker, het theater of gewoon een gezellige vrijdagmiddagborrel? In en rondom De Koperwiek is straks een divers scala aan producten en diensten te vinden waardoor men een efficiënt combinatiebezoek kan brengen. Zo ook de toevoeging van het nieuwe horecaplein met zowel een buitenterras als een overdekt binnenterras. Het wordt een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven”, aldus directeur Pieter Polman.

Het metrostation eindigt straks direct in het overdekte gedeelte van De Koperwiek, waardoor een bezoek aan het centrum van Capelle nog gemakkelijker wordt. De Koperwiek blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte aan het einde van 2023 worden opgeleverd.


Een impressie van de vernieuwing (Beeld: Wereldhave).

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 september 2022