Brabantse band The Mark in Zwaardvis 1 oktober

  • donderdag 22 september 2022
  • Willem de Waard

Vorig jaar maart was hij ook al eens te gast in een uitzending van Zwaardvis en op zaterdag 1 oktober gaat hij op herhaling.  Na de lovende kritieken uit de VS op de EP 'Floating Downstream', besloot de Tilburgse songwriter Mark Schraven van de band The Mark om het opnieuw groots aan te pakken met de nieuwe single 'Wondrous'.

De muziek is gecomponeerd door The Mark toetsenist Tom Zegelink toen de heren op tournee waren langs de westkust van de Verenigde Staten. Schraven voegde daar later de zangmelodie en tekst aan toe. Vervolgens stuurde hij tijdens de COVID lockdowns een demo van het liedje naar vermaarde sessiedrummer Kenny Aronoff (o.a. Bruce Springsteen, The Rolling Stones en Bruno Mars) in Los Angeles met de vraag of hij het zou zien zitten om voor The Mark de drumpartij in te spelen. Naast een glansrijke carrière als sessiedrummer zit Aronoff sinds 1997 al op de drumkruk in de band van CCR-frontman John Fogerty. Aronoff was dermate enthousiast over de song, dat hij zonder moeite Fogerty-bassist James LoMenzo (o.a. Megadeth, David Lee Roth en White Lion) aan boord kreeg om samen met hem het liedje in te spelen.

Amerikaanse rock van Nederlandse bodem
De single 'Wondrous', die is uitgebracht op 2 september, biedt een klassiek klinkend rocknummer met een poppy sfeer en is gemixt en gemasterd in New York door respectievelijk Ronald Prent (o.a. Rammstein, Freddie Mercury & Dire Straits) en Grammy winnaar Darcy Proper (o.a. The Eagles, Steely Dan & Frank Sinatra). Het geluid van The Mark vermengt elementen van modernere rockacts als Kings Of Leon en The Killers met de aanstekelijke songwriting van grootheden als John Fogerty en Steve Miller.

Wat vooraf ging
Na jaren toeren door Nederland, Europa en de VS drijft frontman Mark Schraven terug naar de bron als hij zijn nieuwste project 'The Mark' gestalte geeft. De formatie staat voor pure, oprechte muziek uit het hart, net zoals bij oude helden Johnny Cash, Rory Gallagher en Elvis Presley. Het is op Amerikaanse leest geschoeide rock met een bluesfeel. Mark zegt hierover; 'Vroeger zette je geen voet in de studio als je niet écht kon spelen. Daar geloof ik in. The Mark staat voor echtheid, eigenheid, intensiteit en een goeie song, zonder compromissen.'

In 2019 sluit The Mark zich aan bij Indieplant en komt ook nieuw werk van de grond, te beginnen met de single ‘Back Home To You’, die met lof is ontvangen. 'Een goede single en en een mooie stem' is op 21 januari 2020 namelijk het assessment van radiomakers Henk-Jan Smits en Manuela Kemp na het beluisteren van The Mark tijdens hun programma De MAX Kantoorsessie op NPO Radio 5. Ook regionaal en lokaal kon de track op behoorlijk wat Airplay rekenen.

Het jaar 2020 stond in het teken van verbreding van het ingeslagen pad met een in Los Angeles opgenomen EP getiteld 'Floating Downstream'. Muziektijdschrift MusicMaker was vol lof over de EP en noemde deze een puntgave release die naar meer smaakt. Het jaar 2021 stond in het teken van verdere promotie van 'Floating Downstream' op radio en televisie.
http://indieplant.com/themark/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 22 september 2022