Winnaar Grote Prijs van R'dam en Popronde deelnemer Daniel Nolet in Zwaardvis

  • woensdag 21 september 2022
  • Willem de Waard

Zaterdag 24 september is singer-songwriter Daniel Nolet te gast tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Hij is naast deelnemer aan de jaarlijkse Popronde ook de kersverse winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer-songwriter. Die prijs sleepte hij afgelopen zondag in de wacht tijdens de finale in Theater Zuidplein.

Van voetballer naar muzikant
Met zijn talent kon hij het in het amateurvoetbal ver schoppen. Hij speelde in de jeugdopleiding van Sparta en als amateur bij Forum Sport maar Daniël ging zijn eigen weg. Als doelman van Forum Sport en pas 20 jaar oud, stopte de uit Rotterdam afkomstige muzikant in 2017 met voetballen om zich vol op zijn carrière als artiest te storten. Hij studeerde aan het conservatorium en vorig jaar volgde voor de neef van Chef’Special frontman Joshua Nolet de kers op de taart; zijn eerste twee singles 'Go Back' en 'Hannah'.

Daniel Nolet wisselt dansbare gitaarpop af met ambachtelijke songwriter-songs, zijn vierkoppige live formatie barst van de energie. Balancerend tussen de Arctic Monkeys, John Mayer en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen. Als je je eerste singles direct bij Giel Beelen in zijn radioprogramma mag spelen, kun je er niet omheen dat je een muzikaal talent bent. Zeker omdat Nolet pas sinds zijn negentiende vol voor muziek gaat. Zijn grote doel is om ooit op Lowlands te spelen. Dat is weer eens wat anders dan spelen voor voetbalpubliek. 

Popronde en debuutalbum
Zijn eerste grote succes is dus al binnen met het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam. De planning is dat begin 2023 zijn debuutalbum gaat verschijnen. Tijdens de Popronde is hij bij ons in de buurt o.a. nog te zien in Woerden (25 september), Gouda (2 oktober) en Rotterdam (5 november). 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 september 2022