Groot onderhoud in de Filosofentuin: Burgemeester Schalijlaan anderhalve maand dicht

  • dinsdag 30 augustus 2022
  • Thomas Bresser

Vanaf maandag 5 september tot en met vrijdag 21 oktober is er groot onderhoud aan de kruising van de Burgemeester Schalijlaan en Dubbelspoor. Gedurende deze periode is de kruising volledig afgesloten voor al het verkeer.

In de Erasmustuin en de Filosofentuin worden in de komende periode de riolering en de stadswarmteleidingen vervangen. Om het werk efficiënt uit te voeren, start de gemeente tegelijkertijd met het vervangen van de riolering op de kruising.

Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit Dubbelspoor omgeleid via Smalspoor naar Breedspoor. Bewoners van de Filosofentuin kunnen aan de kant van het spoor de wijk uit.

Groot onderhoud
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud in de Filosofentuin. Na de kruising wordt de riolering in de Erasmustuin en Filosofentuin vervangen. De planning is om in april 2023 klaar te zijn. Daarna starten de werkzaamheden in het overige gedeelte van de Filosofentuin en in de andere straten van de Tuinenbuurt. 

Gemeente verwacht overlast en vraagt om begrip
De gemeente Capelle aan den IJssel: "Deze werkzaamheden veroorzaken overlast. Helaas kunnen we dat niet voorkomen en we vragen om uw begrip. We doen er uiteraard alles aan om de overlast te beperken. Zo leggen we loopplanken neer zodat u uw woning kunt bereiken en zorgen wij voor extra tijdelijke parkeerplaatsen langs het spoor aan de Filosofentuin. Toch is het goed mogelijk dat u uw auto tijdelijk ergens anders in de wijk moet parkeren". 

Om ervoor te zorgen dat iedereen tijdens de werkzaamheden zijn auto kwijt kan doet de gemeente een beroep op alle bewoners met een eigen erf: "Wij verzoeken u dan om uw auto daarop te parkeren. Zo is er meer ruimte voor bewoners die tijdelijk niet voor de deur kunnen staan."

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 30 augustus 2022