Gemeente Capelle ontvangt 16.500 euro subsidie voor vergroening bedrijventerreinen

  • dinsdag 30 augustus 2022
  • Max Theodoridis

Om het energiegebruik van bedrijventerreinen efficiënter te maken heeft de gemeente Capelle een onderzoeksubsidie ontvangen. Via het Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) werd 16.500 euro uitgereikt om Capelse bedrijventerreinen groener te maken.

Verduurzaming van bedrijventerreinen is nodig omdat het energiegebruik hier enorm hoog is. Bedrijventerreinen in Nederland zijn namelijk goed voor ongeveer de helft van het Nederlandse aardgasgebruik en een derde van het elektriciteitsgebruik. 

Optimale vergroening
Het ontvangen subsidiebedrag van 16.500 euro wordt door de gemeente verdubbelt in de vorm van in te zetten uren. Daarmee zal er worden gewerkt aan een optimale vergroening van de openbare ruimte en gaan vooral de  bedrijventerreinen in Capelle-West meer zonnepanelen op de bedrijfsdaken krijgen.

Overige gemeentes
Naast de gemeente Capelle hebben ook de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Nissewaard en Hellevoetsluis een onderzoeksubsidie ontvangen van het MRDH. In deze gemeenten wordt respectievelijk ingezet op een slimmer energienetwerk, meer energielevering via zonnepanelen op bedrijfsdaken en stimulatie van vastgoedeigenaren en huurders om duurzamere bedrijventerreinen te realiseren.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 augustus 2022