Schaap komt met de schrik vrij na metro-ongeluk Capelsebrug: 'Het is een wonder'

  • dinsdag 30 augustus 2022
  • Max Theodoridis

Het schaap dat zaterdagochtend werd aangereden door een metro blijkt een engeltje op haar schouder te hebben gehad. Na enkele hechtingen en wat antibiotica mag het beestje binnenkort waarschijnlijk zelfs terug de kudde in.

Vlakbij station Capelsebrug zat de schrik er afgelopen zaterdag goed in. Een schaap uit de kudde van het landschapsbeheer belandde op het spoor en werd geschept door een metro. "Ik dacht die ligt in stukkies, dus ik vroeg meteen aan de machinist hoe we dit gingen opruimen. Maar hij vertelde me dat ze nog leefde en toen we haar eenmaal vonden stond ze gewoon fier overeind", zegt stadsherder Martin Oosthoek.

Grazen
Zijn schapen lopen in het gebied rond het metrospoor om de dijk te begrazen. Omdat schapen een soort natuurlijke grasmaaiers zijn ontstaat hierdoor meer diversiteit aan bloemen wat er uiteindelijk voor moet zorgen dat dieren en insecten dit gebied als leefruimte kunnen gebruiken. Toch werd dat simpele grazen dit schaap bijna fataal. Kapot hek
Toen Oosthoek zaterdag de melding kreeg dat zijn schaap aan de overkant was beland, had hij niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. In zijn onderbroek zwemt hij die ochtend naar de overkant in de hoop dat zijn hond het schaap naar hem toe jaagt, maar zonder succes.

Radio Capelle ging langs om te kijken hoe het nu met het schaap gaat.


Uiteindelijk rent het het schaap juist de kant van de metrolijn op en weet ze door een gat in het hek het spoor te betreden. "Normaal gesproken kan dit eigenlijk niet. Maar als er van die eikels zijn die een gat in het hek knippen om een metro onder te gaan kladderen, is dit het effect. Gelukkig is het goed afgelopen." 

Een wonder
Na zeven meter lang te zijn meegesleurd komt het schaap er uiteindelijk vanaf met 'slechts' een openliggend gezicht. Dat het daarbij is gebleven noemt Oosthoek 'een wonder'. Een bezoekje aan de dierenarts en vijf hechtingen later loopt het dier er tenslotte bij alsof er niets is gebeurd. Wie binnenkort dus met de metro langs station Capelsebrug rijdt kan het schaap naar verwachting gewoon weer zien. "We zijn er wel bijna klaar waarna de kudde naar Vlaardingen vertrekt. Maar we komen binnenkort nog een keer terug en dan verwacht ik dat ze gewoon weer meeloopt", besluit Oosthoek.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 augustus 2022