Aandacht voor Jubileumeditie CuliNESSE in Zwaardvis

  • vrijdag 12 augustus 2022
  • Willem de Waard

Tijdens de wekelijkse festivaluitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle is zaterdag 20 augustus naast aandacht voor A Campingflight To Lowlands Paradise (19- t/m 21 augustus) ook aandacht voor het culinaire muziekfestival CuliNESSE dat van 25- t/m 27 augustus plaatsvindt aan het strand van de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande. We gaan met de organisatie vooruitblikken naar deze 10e editie waarop ze 2 jaar hebben moeten wachten als gevolg van de coronapandemie. 

CuliNESSE is een driedaags festival met een bomvolle muzikale, culinaire en culturele programmering. Van donderdag 25 augustus t/m zaterdag 27 augustus kun je genieten van de beste artiesten en de lekkerste gerechten van bekende restaurants uit de regio. Dit jaar is het extra groot feest want CuliNESSE viert haar tiende verjaardag. In de afgelopen negen edities van CuliNESSE hebben vele grote en minder grote artiesten op het podium in Nesselande gestaan.

Tijdens de tiende editie van het culinaire muziekfestival blikt de organisatie terug op die voorgaande edities en zullen veel van deze oude bekenden het podium weer betreden. Elke festivaldag wordt daarentegen afgesloten met een artiest die niet eerder op het podium stond. Dat is dan ook meteen de headliner van de dag. Naast de fantastische muziek wordt het natuurlijk een culinair festijn zoals iedereen dat van CuliNESSE gewend is. Geen foodtrucks of standaard vette hap, maar gerenommeerde restaurants uit onze regio, die de bezoekers in de watten zullen leggen met hun bijzondere kookkunsten.

Muziekprogramma
Het muziekprogramma liegt er niet om. Kosten nog moeite zijn gespaard om de créme de la créme van de vaderlandse muzikanten naar onze regio te halen. Verdeeld over twee podiums verschijnen donderdag 25 augustus vanaf 16.00 uur Krezip, Nielson, Candy Dulfer, Do, Berget Lewis en Shaky Ground in Nesselande.

Vrijdag 26 augustus vanaf 16.00 uur kan het publiek Van Dik Hout, Davina Michelle, Chef'Special, The Kik, Joel Borelli en de Nederpop All Stars verwachten. De laatste is een bijzonder collectief van Nederlandse grootheden als Henk Westbroek en Sander van Herk (Het Goede Doel), Luc de Bruin en Robert Kramers (Alderliefste) en Nol Havens (VOF de Kunst). 

Op de slotdag zullen op zaterdag 27 augustus vanaf 16.00 uur niemand minder dan Nick & Simon, Alain Clark, Tim Akkerman & The Ivy League, Hermes House Band en Anouk het evenement afsluiten. Als absolute afsluiting van CuliNESSE verschijnt het DJ-collectief Non de Jus & Thunderpussy op het hoofdpodium.

Culinair programma
Het culinaire programma wordt geserveerd door gerenommeerde restaurants als Hotel New York, Muller & Co, Restaurant Het Schielandhuis, Brasserie Stadhuis & Café Sjiek, L'Italiano, Restaurant Fred, Van S', Gastrobar Ster, Hans Worst, Hemel Op Aarde, Bite Club Indonesia, Storm Beachbar & Bistro, Beach House Het Kralingse Bos, Barista Bandits en Dim Sum by Kevin Fan & Sieuw Tong. 
 CULINESSE - 25, 26 & 27 AUGUSTUS 2022    

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 augustus 2022