Al voor 1000 keer zorg voor het hele gezin in nieuw geboortecentrum IJsselland Ziekenhuis

  • donderdag 4 augustus 2022
  • Thomas Bresser

Sinds anderhalf jaar heeft het IJsselland Ziekenhuis een nieuw Geboortecentrum, waar het topfaciliteiten en deskundigheid biedt aan zwangere en barende vrouwen. Zo is er ook een mogelijkheid van 24 uur pijnstilling, en op één van de zes verloskamers is het mogelijk om in bad te bevallen.

Eén van de belangrijkste eisen die het IJsselland Ziekenhuis aan het Geboortecentrum hebben gesteld is ‘family centered care’, waarbij alle zorg gericht is op het hele gezin. Moeder en kind krijgen op dezelfde kamer zorg van zowel de verloskundige als verpleegkundige zorgverleners, en indien nodig ook van de kinderarts.

Generatie-fotowand Geboortecentrum IJsselland
Om het nieuwe Geboortecentrum compleet te maken, ontbrak alleen nog een afbeelding bij de ingang in de wachtruimte. Hiervoor zijn in de loop der tijd vele ideeën bedacht en is het ziekenhuis gezamenlijk tot de conclusie gekomen om vier generaties af te beelden die zelf in de wachtruimte zitten.

Eén van de verpleegkundigen van het Geboortecentrum is recent bevallen van een tweeling en ze is samen met haar kinderen, moeder en oma gefotografeerd door een fotograaf. Het ziekenhuis is trots op het resultaat: "het is een warme vrolijke fotowand geworden".

1000e baby van 2022 geboren in Geboortecentrum IJsselland
Woensdagochtend 27 juli is de 1000e baby van 2022 geboren in Geboortecentrum IJsselland. Het meisje heet Xenna en is het eerste kindje voor mw. Van den Herik, en het tweede kindje voor dhr. Van den Herik uit Krimpen aan den IJssel.

Namens het IJsselland Ziekenhuis reikte co-bestuurder en dermatoloog R. Nellen een knuffel en een mooi boeket aan de trotse ouders uit, en werd ook namens de gynaecologen een presentje gegeven. De ouders dankten de medewerkers van het Geboortecentrum hartelijk voor de goede zorg. Mw. Van den Herik: ‘Het personeel heeft ons echt gerustgesteld, ze luisterden goed naar wat ik zei, dat verdient een compliment.'

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 augustus 2022